興趣嗜好

跳至
[手機] 自由鳥

首頁

尾頁

別墅

有沒有人用緊?覺得點?

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都想知。

子爵府

edleweiss 發表於 18-4-2 23:59
有沒有人用緊?覺得點?

接收是垃圾級別, 雖然用數碼通網絡,但個 priority 調到最低,即係話數碼通客戶優先,坐地鐵全程load空氣, 我俾咗張試用卡老婆用咗一日,佢即刻掉咗, 話從來未用過咁垃圾的網絡

大宅

baby668 發表於 18-4-3 19:20
接收是垃圾級別, 雖然用數碼通網絡,但個 priority 調到最低,即係話數碼通客戶優先,坐地鐵全程load空氣 ...

我覺得未至於咁衰既,朝早八點幾返工時間,太子到九龍灣一般上到網睇到you
tube,csl 果時死晒,hkbn 仲衰,都係用數碼通個網但youtube 睇唔到,地鐵以外地方呢,市區叫收到但成日斷,垃圾到爆...
呢隻雀,我諗用黎mnp 過冷河方便d外,都係算吧啦

男爵府

jkswoo 發表於 18-4-3 23:30
我覺得未至於咁衰既,朝早八點幾返工時間,太子到九龍灣一般上到網睇到you
tube,csl 果時死晒,hkbn 仲衰 ...

MNP 過冷河佢要收一百元行政費

大宅

baby1628 發表於 18-4-4 17:25
MNP 過冷河佢要收一百元行政費

我之前mnp走個號碼又冇收我錢

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我試用過,收得仲好過3同club,ps.我新界活動多

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

baby668 發表於 18-4-3 19:20
接收是垃圾級別, 雖然用數碼通網絡,但個 priority 調到最低,即係話數碼通客戶優先,坐地鐵全程load空氣 ...

咁HKBN都係租SMT線
會唔會咁差?

子爵府

jkswoo 發表於 18-4-4 18:48
我之前mnp走個號碼又冇收我錢

佢而家條款寫明轉號碼走收$100行政費,有錯請指教

子爵府

小倩 發表於 18-4-5 20:33
咁HKBN都係租SMT線
會唔會咁差?

未用過,聽同事講都係一般,始終幾十蚊,唔好預收得好,我2016年就係頂唔順屍SL地鐵全程load空氣轉去衫,屍SL果陣兩網合併,直頭垃圾,小弟現時用衫台和屍SL,中移三張主卡,綜合計衫收得最好,屍SL可能之前網絡太差嚇走咗唔小用户(包括我),而家質素大幅提升番,至於中移,如果唔係焗用佢一卡兩號,我一早就唔用呢個垃圾級別的網絡商

大宅

baby668 發表於 18-4-6 08:55
佢而家條款寫明轉號碼走收$100行政費,有錯請指教

我係之前免費時將個號碼帶走,可能之前未有登記過付款方法收唔到我錢

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

baby668 發表於 18-4-6 09:03
未用過,聽同事講都係一般,始終幾十蚊,唔好預收得好,我2016年就係頂唔順屍SL地鐵全程load空氣轉去衫, ...

我用屍SL
C6用1x1x
仔用兔仔台

喺地鐵,1x1x一樣會窒窒下
佢玩Pokemon成日會錯GPS

子爵府

小倩 發表於 18-4-6 14:12
我用屍SL
C6用1x1x
仔用兔仔台

今時今日失靈失靈除咗月費貴之外,根本同屍SL無分別,(識屍記D人話我知)至於太陽台,同香港寬痕一樣係二奶仔,梗係差一皮

子爵府

成個smartone 台講電話都係窒窒下

禁止訪問

複式洋房

edleweiss 發表於 18-4-2 23:59
有沒有人用緊?覺得點?

OK架地鐵冇load空氣,足21M比你(巳前用sun成日都係得十幾M)

禁止訪問

2018復活節勳章

禁止訪問

2018復活節勳章

男爵府

oran04 發表於 18-4-5 10:17
我試用過,收得仲好過3同club,ps.我新界活動多

全線地鐵都上唔到網, 如果咁都叫做好就真係冇嘢講

大宅

baby1628 發表於 18-4-25 16:39
全線地鐵都上唔到網, 如果咁都叫做好就真係冇嘢講

下 地鐵收唔到?仲諗住轉過來