自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

HoshiSora 發表於 18-4-6 12:06
以前媽咪為省錢,冇去旅行。在她還未坐過飛機的時候,常常蹲在運作中的洗衣機旁邊。
有日 ...

大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

HoshiSora 發表於 18-4-5 19:01
請問妳空機洗?還是放一條毛巾入去洗?
洗衣機清洗粉是放入平時的洗衣液嗰個格入面嗎?
謝謝

果包野寫住空機洗,唔好放野,但我試過放左條舊毛巾落去,見到超級多污糟野浮出來!!真傻好恐怖..... 第一次無放毛巾,就見唔到,唔知係睇唔到定係洗唔到出來呢⋯⋯

珍珠宮

kmbb519 發表於 18-10-2 16:32
果包野寫住空機洗,唔好放野,但我試過放左條舊毛巾落去,見到超級多污糟野浮出來!!真傻好恐怖.....:zom ...

我估係睇唔到吧!因為如果只有水,好暗,唔清楚。

珍珠宮

HoshiSora 發表於 18-10-2 16:37
我估係睇唔到吧!因為如果只有水,好暗,唔清楚。

咁又係...
但原來真係好污糟
用左兩次洗機粉,之後洗野都仲有好多類似煙灰的一塊塊野痴住

珍珠宮

kmbb519 發表於 18-10-2 16:55
咁又係...
但原來真係好污糟
用左兩次洗機粉,之後洗野都仲有好多類似煙灰的一塊塊野痴住

我自從去年年尾換了新機,我隔兩個星期會洗機

首頁

尾頁

跳至