兒童智能手錶

jenny623
|
我想買俾小朋友,只係想同佢出街玩時,怕佢走遠左,方便搵到佢,但又唔想買咁貴,亦唔使咁多功能,有冇媽媽好介紹?
Amy1974
|

。。。
splash
|
小朋友太早玩電話不太好,可考慮給他一隻Smart Watch. 可追跡位置、打電話(只限數個數碼),又不貴。
Supertalkative
|
splash 發表於 18-4-3 22:06
小朋友太早玩電話不太好,可考慮給他一隻Smart Watch. 可追跡位置、打電話(只限數個數碼),又不貴。 ...

幾錢呢? 謝謝你
|
Amy1974 發表於 18-4-3 21:37
我都扒咗好耐,睇網上嘅評語,定位唔係咁準。

如果純粹係當電話用,不如買部電話重實際。細隻嘅手錶,續行 ...

我既小小經驗話我知,用set字頭既app既錶都係唔準既,差好遠好遠
Amy1974
|

。。。
sophiamok1024
|

剛剛淘咗隻小米手錶畀我囝,399人仔。用咗一個星期,定位尚可接受,偏差約100米內(即佢可能係街尾,但gps定位咗係街頭咁)。
補充:出現咗偏差後(其實只係出現過一次,就係仲有50米先到屋企樓下,但佢話小朋友已回家),我老公再幫我 set 過更精準的模式後,定位暫時準確
wcpcelia    發表於 18-4-4 10:11
wai0824
|
我係中國移動出左隻比我小朋友,用88月費簽1年約送隻錶,定位都好準,唔錯

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Amy1974
|

。。。
|
Amy1974 發表於 18-4-3 22:36
乜嘢係 set 字頭?

樓主講緊果啲用 gps,北斗 定位 嘅兒童手錶喎。

我知係咩呀,咁隻錶需要家長電話裝app睇隻錶定位架嘛,有某d錶係用同一個app,app名係set⋯⋯後面唔記得點串呀。
|
wai0824 發表於 18-4-4 02:32
我係中國移動出左隻比我小朋友,用88月費簽1年約送隻錶,定位都好準,唔錯

...

可唔可以講下有幾準?如果你同隻錶都係屋企,兩樣開定位會差幾多?我買過三隻錶,兩隻差成兩公里,一隻就顯示係屋企樓下。
|
Amy1974 發表於 18-4-4 04:31
性價比一流,成隻 兒童版 iWatch 咁。

不過上網睇好似好大隻,帶上手好跨咁,唔知實物感覺係點。

唔大,我小朋友120cm高,啱啱好。如果再細啲嘅小朋友帶唔到上手,我見淘寶有佢周邊物品,可以將錶帶轉做掛頸。
Amy1974
|

。。。
sarah_chow
|
經驗之談,如果小朋友已經返緊學的話,最好問清楚校方比唔比帶先,因為智能錶功能多,有D學校擔心有監聽等等而唔比小朋友帶返學,我買咗兩隻手錶結果都係浪費咗...
wcpcelia    發表於 18-4-4 10:12
Amy1974
|

。。。
lambC9
|
回覆 sophiamok1024 的帖子

請問你隻小米兒童手錶係用咩咭上網㗎?月費幾錢?用邊個台?之前喺淘寶見到已經想買,但又唔知香港用唔用到,謝謝
|
lambC9 發表於 18-4-5 03:09
回覆 sophiamok1024 的帖子

請問你隻小米兒童手錶係用咩咭上網㗎?月費幾錢?用邊個台?之前喺淘寶見到已 ...

我地係“一千加十”果個台出家庭plan,應該都係普通 3G sim 卡。
clarasun
|
sarah_chow 發表於 18-4-4 09:48
經驗之談,如果小朋友已經返緊學的話,最好問清楚校方比唔比帶先,因為智能錶功能多,有D學校擔心有監聽等 ...

但就算有得聽又如何,學校同得學生講嘅嘢家長唔聽得?
yandy429
|
sophiamok1024 發表於 18-4-5 12:59
我地係“一千加十”果個台出家庭plan,應該都係普通 3G sim 卡。

但我問左淘寶, 佢話小米嗰隻兒童錶香港用唔到嘅。。。
cattz288
|
sarah_chow 發表於 18-4-4 09:48
經驗之談,如果小朋友已經返緊學的話,最好問清楚校方比唔比帶先,因為智能錶功能多,有D學校擔心有監聽等 ...

放書包