聽日帶住3老1細高雄自由行

ganggang
|
凈系book 左機票酒店,同買左本自由行書...mug 都未plan...唉,又忙又down 又煩又無甚心情..

有d考試前無温書feel
canies
|
坐船去旗津,租家庭電動車可以坐曬四個人好方便。
sanriokitty
|
西子灣竝行駁二藝術區
坐船去附近的島,忘了地方名
機場附近有個淨園休閒農場
鈴鹿賽道樂園
唔嫌舊去義大世界
旗津租電動單車遊,食埋海鮮
行下食下,先解決第一日再每晚諗第二日,難得同家人出遊玩得開心啲啦
wcpcelia    發表於 18-4-4 10:14
ganggang
|
canies 發表於 18-4-4 00:47
坐船去旗津,租家庭電動車可以坐曬四個人好方便。

唔該晒
ganggang
|
sanriokitty 發表於 18-4-4 01:17
西子灣竝行駁二藝術區
坐船去附近的島,忘了地方名
機場附近有個淨園休閒農場

唔該晒
TMC3012
|
唔梗要啦, 台灣hea玩都得
搭的士周圍去都唔遠
糖廠踩吓單車, 影吓相食吓冰都玩到半日
bosch
|
唔駛愁喎,去到睇天氣睇心情至plan。我以前去旅行係抄人地個plan, 知道有咩景點先, 響機上同埋去到再adjust。
gracelam
|
咁啱我今日去旗津
11B
|
ganggang 發表於 18-4-4 00:06
凈系book 左機票酒店,同買左本自由行書...mug 都未plan...唉,又忙又down 又煩又無甚心情..

有d考試前無 ...

今日出發?只有機票,咁酒店呢?咁嘅配搭,跟團好過。
lam133
|

有d考試前無 ...

加油!
mymarigold
|
我上次去高雄, 希望可以幫到你
Day 1: 大魯閣草衙道
Day 2: 科工館 + 旗津踩單車(風車公園+海岸公園) + 巨蛋 + 瑞豐夜市
Day 3: 壽山動物園+ 駁二藝術特區 + 夢時代(賽車場)+ 六合夜市
Day 4: 義大遊樂世界
Day 5: 淨園農場 + 茉莉二手書店 + 大遠百貨
dordorcat
|

有d考試前無 ...

我3月尾去完高雄

唔知你小朋友幾大 平日星期4 去鈴鹿 大魯草玩

星期5 就去旗津島玩 我地搭taxi去 由三多商圈去350台幣左右 行海底隧道

呢2 個地方真係要平日去, 假日太多人

夜晚可以book巨旦海港食buffet, 好味 好多野食

跟住星期六去蚵仔寮食海鮮 好味
Star_Shop
|
mymarigold 發表於 18-4-4 12:13
我上次去高雄, 希望可以幫到你
Day 1: 大魯閣草衙道
Day 2: 科工館 + 旗津踩單車(風車公園+海岸公園) + ...

請問你覺得行程啱唔啱2.5及5歲呀
lymchau
|
快搞掂第一日,特別是食飯問題,老人和小朋友唔餓得,唔辛苦得
C.Humphrey
|
有老有少一日一兩個行程就夠
唔好有壓力