威院早產BB群組

babychuc
|

我BB於27週2,緊急開刀出世現在仍在威院NICU。

係留院期間經歷及遇到好多問題,睇到我哋特首所講嘅好專業嘅醫療團隊是怎樣(質素參半)。如果大家都係威院生BB(尤其早產),一同交流下。
tatababy123
|
Facebook 有個早產bb group. 我諗佢地會幫到你。媽咪同bb都要加油!
babychuc
|
tatababy123 發表於 18-4-5 11:22
Facebook 有個早產bb group. 我諗佢地會幫到你。媽咪同bb都要加油!

我揾過揾唔到咁!
多謝你鼓勵。
BC2018
|
babychuc 發表於 18-4-5 08:45

係留院期間經歷及遇到好多問題,睇到我哋特首所講嘅好專業 ...

你打香港早產bb會
RF414
|

係留院期間經歷及遇到好多問題,睇到我哋特首所講嘅好專業 ...

我都係威院,BB 27週6出世,衣家都仲係醫院
babychuc
|
RF414 發表於 18-4-21 16:04
我都係威院,BB 27週6出世,衣家都仲係醫院

現在bb如何,出院未呀?
RF414
|
babychuc 發表於 18-5-30 00:52
現在bb如何,出院未呀?

BB明天出院啦!你呢?
ccbearcc
|

正如你所講,我完全感受到,一連串的惡夢亦在lee 度發生。

Gazettereita
|

雖然我bb唔係早產
但係住過NICU 同另一邊新生嬰兒護理
NICU還好
新生嬰兒護理果邊就真係唔掂
多數係新手,又唔夠人手
嘔唒奶冇人理冇人知
隔離bb要胃喉落奶
流到成身都係又係冇人理冇人知

Kanyin
|
回覆 babychuc 的帖子

FB 有個早產group, 你b出阮了嗎?

csc1016
|

我孖仔28w2d早產,嗰陣喺威院分別住了三個月同四個月,仲有半個月就兩歲喇。
加油!
KitMui
|

我bb 都係威院出世28週,你bb 宜家點?