嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有人用呢兩款消毒烘乾機,好用嗎?未決定到買邊部好,先謝謝大家

大宅

回覆樓主

用緊ulmuka. 未用過鴨仔嗰隻比較唔到,不過消毒完再烘乾真係好方便,操作都算簡單容易

大宅

回覆樓主

最後決定買黃色小鴨,功能相近,價錢實惠一點,希望好用啦

子爵府

wyeth冷知識勳章

halen 發表於 18-4-7 18:16

買左幾錢?

男爵府

kayiiiiu 發表於 18-4-6 07:01
用緊ulmuka. 未用過鴨仔嗰隻比較唔到,不過消毒完再烘乾真係好方便,操作都算簡單容易
...

請問呢款靜嗎?考慮緊 ulmuka 同 combi. Combi 寫明有靜音功能,但好似 ulmuka 抵啲,如果都靜就揀 ulmuka 了

大宅

heidic621 發表於 18-6-25 09:24
請問呢款靜嗎?考慮緊 ulmuka 同 combi. Combi 寫明有靜音功能,但好似 ulmuka 抵啲,如果都靜就揀 ulmuka ...

我覺得只係佢係烘乾嘅時候有輕微嘅聲,唔算係大聲同嘈個種

複式洋房

黃色小鴨呢隻好用嘛?
我都係掙扎緊黃色小鴨定Ulmuka UL0871

男爵府

買左Ulmuka,而家一田做緊788蚊 用埋hangseng card滿600蚊又減50
圍番都係738蚊

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

你覺唔覺入水有d麻煩,要拎起埋個扇葉....
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

回覆樓主:

我2部都有,我個人覺得U字頭呢部比較好用,我通常係禁一個制,full set 做曬消毒+烘乾,呢部30mins, 黃色鴨仔果部要60 mins

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

熱可可 發表於 19-2-8 23:49
我2部都有,我個人覺得U字頭呢部比較好用,我通常係禁一個制,full set 做曬消毒+烘乾,呢部30mins, 黃色鴨 ...

黃鴨都係一個制搞掂
但我用左3個月發覺成日吹唔乾 有幾個樽仲有水

複式洋房

kmbb519 發表於 19-2-15 22:29
黃鴨都係一個制搞掂
但我用左3個月發覺成日吹唔乾 有幾個樽仲有水

係呀,不過黃鴨要60分鐘,我覺得慢左d。我買果時無留意呢一點。

妳每次消毒幾多個樽?

珍珠宮

熱可可 發表於 19-2-15 22:48
係呀,不過黃鴨要60分鐘,我覺得慢左d。我買果時無留意呢一點。

妳每次消毒幾多個樽?

我都覺得好慢,成個鐘有時急就蒸完就用,唔等佢乾
每次 5-6 個咋... 我得6個樽 bb每日食5餐,每晚洗

複式洋房

kmbb519 發表於 19-2-16 01:04
我都覺得好慢,成個鐘有時急就蒸完就用,唔等佢乾
每次 5-6 個咋... 我得6個樽 bb每日食5餐 ...

我得4個樽za, 仲少過妳,我一日基本上蒸2次,有時就返工可能蒸3次添,用U字頭果個就好快
黃鴨擺係99度,佢每日蒸一次

別墅

買左U記、網店買$788送暖奶器;個人覺得30分鐘+10分鐘做齊消毒+烘乾好快

大宅

我用緊黃色小鴨,用了半年啦,覺得好好用,又夠大

洋房

puiyeelove 發表於 19-3-7 18:10
買左U記、網店買$788送暖奶器;個人覺得30分鐘+10分鐘做齊消毒+烘乾好快

請問妳係邊間店買?thanks

別墅

mrmrswood 發表於 19-3-10 14:26
請問妳係邊間店買?thanks

Pm你吖

民房

puiyeelove 發表於 19-3-10 14:49
Pm你吖
可以pm埋我嗎?

別墅

blythe_pauline 發表於 19-3-11 22:20
可以pm埋我嗎?

Pm左

首頁

尾頁

跳至