網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請問下 點x點集運佢地係咪吾可約時間送貨
平時都要番工 0甘點算 睇左好多網站只有佢地計實重
我件貨重26kg 但係長有135cm 計體積重有57kg左右
相差200幾蚊 各位有其他推薦0既集運嗎

象牙宮

※新手媽咪※ 發表於 18-4-6 17:30
想請問下 點x點集運佢地係咪吾可約時間送貨
平時都要番工 0甘點算 睇左好多網站只有佢地計 ...

打包箱多大呎寸?
实重26 kg。

叫淘宝賣家 " 物流" 發香港送家門。 有机會是 (樓下) 接。
長有135cm, 26kgs 用拉車, 推入梯。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

回覆 333s 的帖子

加包裝後長度係135cm 問過賣家送黎香港要400人仔 上樓450人仔

別墅

想買d大件貨 一直卡0係吾知點送貨黎貨吾重 但係體積大 計體積重計起上黎比香港又平吾係好多

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 ※新手媽咪※ 的帖子

長x闊x高係幾多cm?

同埋送邊區? 有無電梯?

我幫您計下

我用開果間雖然都係要算體積重, 但可以講下價的, 仲有新客戶優惠, 所以多數比其他集運平

象牙宮

※新手媽咪※ 發表於 18-4-7 22:15
回覆 333s 的帖子
加包裝後長度係135cm 問過賣家送黎香港要400人仔 上樓450人仔

1. 洗面盆帶柜 + 鏡柜 :
淘宝, 实體店 (深圳樂安居) : 走物流
N 家, 报我價百多, 不超二百。(樓下交收) 司机不用找地方泊車。
上樓要加錢。 佢要泊車。

2. 相同東西, 別家問吧。多問几家。自己找答案。
想省錢, 自己花多D時間, 同店主的。

3. 要不就用淘宝官方集運。
限長小于150cm.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

回覆 pyng4030 的帖子

35x35x135cm 實重26kg左右其實我想買大個d 哩個係旋轉鞋櫃 貪佢節省地方
睇左好多香港店都冇哩種款
我哩個係8層高 可以放16對鞋
心目中係想買10層 但係多一層又多10cm左右
好多集運又限制長度 好鬼煩

我住天水圍 有lift 只係停車場到我屋企要行4.5分鐘

別墅

回覆 333s 的帖子

我想買個5層膠桶櫃 有好介紹嗎 要質地好d0既

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

※新手媽咪※ 發表於 18-4-8 16:27
回覆 pyng4030 的帖子

35x35x135cm 實重26kg左右其實我想買大個d 哩個係旋轉鞋櫃 貪佢節省地方

咁體積都係計 27kg 啫,呢間超過 2M 才要收多 100人仔, 連埋住宅費, 大概150-160人仔, 但唔知會唔會計偏遠費, 您自己旺旺店主再詳細查詢一下啦:

【兴永盛香港集運 亞風21KG以上,免首重4元/KG】http://m.tb.cn/h.WwqrcRQ 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥RCYD0r5wtar¥后打开(emoji)手淘(emoji)[来自超级会员的分享]

333s    發表於 18-4-8 22:45

象牙宮

5層膠桶櫃

※新手媽咪※ 發表於 18-4-8 16:32
回覆 333s 的帖子
我想買個5層膠桶櫃 有好介紹嗎 要質地好d0既

有了 N 个 target 就是未淘。我淘是成人用,
你是 for BB吧?

我要的:
1. 顏色: 米白/ 透明/浅卡色。(不易過時)
2. 有鎖。
3. size :
A. 7層 高 1.6米 寛 60cm。深40cm。標準。
B. 5高 1.16米 寛 60cm。深40cm。

small size:
48*38*100 /5層
38*40*116 /5層

32*42*103cm/ 5層
===============

big size: 7 層/1.6M。 5層/115cm
58*40*158cm
60*40*159cm
60*40*157cm
57*38*148cm

運輸:
1. 想用官方集運。 但是要貨到官方集運, 才能知運費。
2. 想由深圳拉它回港。(如果得) 省掉運費。
3. 私人集運, point to point?

理性討論交流者。

大宅

pyng4030 發表於 18-4-7 23:16
回覆 ※新手媽咪※ 的帖子

長x闊x高係幾多cm?

可以pm資料給我嗎?

伯爵府

回覆 catgothien 的帖子

#9 有 LINK 呀, 您按入去該店的網頁查看詳情吧

大宅

回覆樓主

我都想買書台同簡易櫃,至今都未搵到適合集運,好煩惱!

大宅

※新手媽咪※ 發表於 18-4-7 22:15
回覆 333s 的帖子

即運費要400 人仔, 另外再加450人仔送上樓?

侯爵府

pyng4030 發表於 18-4-8 17:35
咁體積都係計 27kg 啫,呢間超過 2M 才要收多 100人仔, 連埋住宅費, 大概150-160人仔, 但唔知會唔會計 ...

是, 計體積都係28 點會計到57

大宅

牛年勳章

回覆樓主:

我係淘寶淘傢俬。都超過100kg。佢地夠胆死話唔知邊日送貨。我講明未入伙。屋企冇人。送貨《前》要先打比我揾人收貨。

佢地係打電話比我。話比我知屋企冇人。就咁掉咗係門口。叫我自己搬番入去。成100kg貨。嬲死我。

仲要係2次都係咁

子爵府

333s 發表於 18-4-8 07:56
1. 洗面盆帶柜 + 鏡柜 :
淘宝, 实體店 (深圳樂安居) : 走物流
N 家, 报我價百多, 不超二百。(樓下交收) ...

請問你用邊間集運?因我要買1吖

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

kennylove 發表於 18-5-10 16:05
我係淘寶淘傢俬。都超過100kg。佢地夠胆死話唔知邊日送貨。我講明未入伙。屋企冇人。送貨《前》要先打比我 ...
除左點對點包送上門 其他私集只在樓下交收。
點對點可以無人都搬上樓? 保安員咁都放行?

大宅

kennylove 發表於 18-5-10 16:05
我係淘寶淘傢俬。都超過100kg。佢地夠胆死話唔知邊日送貨。我講明未入伙。屋企冇人。送貨《前》要先打比我 ...

要揀貨到付款,就咁pat 喺度唔俾錢

首頁

尾頁

跳至