想問下,依家PT 價錢?

March
|
我一向唔知價,今日聽個教練講公價600-2400 講真$600/堂,我都覺得太貴,邊捨得。
oiyau2005
|
March 發表於 18-4-7 18:50
我一向唔知價,今日聽個教練講公價600-2400 講真$600/堂,我都覺得太貴,邊捨得。
...

你個PT係咩呀?private trainer?教咩架?都唔知係咩?
choco_soup
|
真係好貴,我而家睇中一個都係400一堂。
lam133
|
...

前日見麥記

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小ice
|
lam133 發表於 18-4-7 19:19
前日見麥記

musiccisum
|
前日見麥記

機場咁遠
cy101
|
C.Humphrey
|
musiccisum 發表於 18-4-7 19:20
機場咁遠

住東涌近d
March
|
oiyau2005 發表於 18-4-7 18:59
你個PT係咩呀?private trainer?教咩架?都唔知係咩?

Private trainer
March
|
前日見麥記

Sorry... 都記唔起PT 可以stand for 好多嘢添 我係話private trainer 私人教練
lam133    發表於 18-4-7 23:56
Jumama2000
|
March 發表於 18-4-7 20:03
Private trainer

那一種PT,有唔同範疇的
March
|
choco_soup 發表於 18-4-7 19:06
真係好貴,我而家睇中一個都係400一堂。

你嗰個邊區?我問呢個係觀塘區,唔係大間嗰隻都咁貴
March
|
Jumama2000 發表於 18-4-7 20:05
那一種PT,有唔同範疇的

有邊啲範疇?可keep fit 修身嘅private trainer 應該係因應你身體去訓練?
teresayan07
|
...

呢個價差唔多..
我記得我 frd 10年前 join... 唔知萬幾兩萬一個 course...
choco_soup
|
March 發表於 18-4-7 20:06
你嗰個邊區?我問呢個係觀塘區,唔係大間嗰隻都咁貴

我問價果個係屯門區,我覺得貴,而家dl 身體訓練app 係屋企做運動算
007~sa
|
如果$600/以下係新入行超少堂 佢份合約未升做叫健身教練的
一般大埸$700-1100間間唔同但senior是這個range
而freelance是$900-1500

我有大約20位朋友做呢行
Jumama2000
|
March 發表於 18-4-7 20:07
有邊啲範疇?可keep fit 修身嘅private trainer 應該係因應你身體去訓練?

因為yoga都有私人教練!如果操體能pt,我之前跟開$700一個鐘
007~sa
|
你可以話貴但其實「興趣班」$600來講真係好平
我有上私人跳舞、yoga什至其他類別 全部遠超$600一堂
Poyau
|
前日見麥記

Nbs
|

$600 一堂算平,我問過全部過千。後尾有人介紹,$300 一個人但要二人同上,教練好young 比較fresh, 但勝在同我住同一屋苑(可能因為甘先甘平)

(sorry 我講緊freelance 嗰d )