電解水機 Enagic Vs Sanwa Vs Nexus Vs Izumi

issactmaria
|
想問上述這幾部電解水機,那部比較好用、清洗比較方便、每年更換filter及配件費用比較經濟些?
itdididi
|
issactmaria 發表於 18-4-10 05:31
想問上述這幾部電解水機,那部比較好用、清洗比較方便、每年更換filter及配件費用比較經濟些?
...

建議JM 上網搜尋多些關於 鹼性水 嘅資料先。

部機賣到咁貴預左會長期飲,所以更加要認真了解下長期飲用鹼性水對身體有無害處/又或者 agent 講嘅野有冇根據~

網上有好多相關資料,JM 自行分析同考慮啦~
森永牛乳
|
買部Panasonic 平平地試下先

當年我屋企人又係比好同事sale完話買
又話對大人細佬都好
又話回贈返哂比屋企人,都要2萬幾
我極力反對,去日本時買左p記
唔洗3千

實有人會話D機唔同,一分錢 一分貨,
我只會話願者上鉤

樓主可以search呢度舊post

love2talk
|
...

我有E字頭嗰部,我只可以講唔推薦朋友買。
Poyau
|
love2talk 發表於 18-4-10 07:29
我有E字頭嗰部,我只可以講唔推薦朋友買。

謝謝提醒
meow2013
|
...

最後媽媽買邊部呀?
yucl_hk
|
轉新工, 公司有P記電解水機, 飲左1個月, 多年濕疹都改善左!
紫翹
|
yucl_hk 發表於 18-6-18 15:33
轉新工, 公司有P記電解水機, 飲左1個月, 多年濕疹都改善左!

如果P都可以改善,咁就唔洗E咁贵啦
yucl_hk
|
不過係P記最貴銀色果部
guigui82
|
...

其實如果樓主係信電解水呢樣嘢嘅, 就買部come用啲。
照我所知,在電解水機界, P 牌係最差。朋友用左一年左右,佢所出嘅水ORP值同自來口差不多。於是朋友就換左部E牌, 因為佢家人部E牌用左6年, 出嘅水ORP都有大約-500mV