懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我個人本身冇濕疹但係有左bb之後就有濕疹喺肚皮同埋背脊腰嘅位置好痕皮膚會紅色一達達
大家有冇乜嘢好嘅方法處理(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

回覆 kamwaso 的帖子

渣cream....我wk 10 前都係個肚皮痕到爆...keep 住晚晚渣之後....就冇事now...

複式洋房

我都係呀!呢兩日我用左OLIVE OIL (FOR BODY)之後, 就無咁痕
同埋退緊, 你去萬寧買丫, 佢品牌出, $20內有一支好細, 你試下得唔得,
我用BIO OIL 唔得, 反而呢支OK.

大宅

回覆樓主

我同樓主你一樣 本身冇濕疹陀BB嘅時候一路都好好 係生之前兩星期突然大爆發 類似尋麻疹嘅嘢生晒係全身同手腳 痕到不得了 生完之後成個月先慢慢退 到依加岩岩又有左 條腰同對腳又開始痕了。。。。。

大宅

回覆樓主

我揸乜都止吾到痕 只有皮膚科醫生開嘅藥止到痕

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我又係, 本身無濕疹, 但有左之後周身痕 不過我個肚就無痕, 我係 underarm 勁痕, 同埋失頭哥後面 成日摺埋果個位, 有紅色一撻撻 痕到癲..... 唔知呢 d 算唔算濕疹.........
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

我剛BINGO
我都係好似類似尋麻疹嘅嘢生晒係全身同手、頸,痕到不得了

首頁

尾頁

跳至