興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

del

大宅

MarjorieJoby 發表於 18-4-10 23:20
最近我老公有外遇,我又有咗4個月,我好迷失,周圍搵方法去幫我老公化解所有野.
今日聽咗兩位師傅,大概都 ...

你要相信自己,命運如果真係安排,你也擋不住。但有一樣野,你係可以驗證,就係吸引力法則,你相信什麼,自然就會吸引什麼!

你現在情況,應該要同你老公做好溝通,最好找家計會之類做婚姻輔導,如果佢唔肯至少搵個佢信賴既中間人幫忙,希望佢珍惜婚姻,珍惜你兩母子。

同一時間,你最好同你自己屋企人商量準備,萬一真係要做單親媽咪,應該如何面對。你可以去單親群組問定多啲資訊,加油!
Don't worry, be happy to yourself and your family!

別墅

Bigpig_2007 發表於 18-4-15 14:40
你要相信自己,命運如果真係安排,你也擋不住。但有一樣野,你係可以驗證,就係吸引力法則,你相信什麼, ...

多謝你!
我都相信吸引力法則
有時太過傷心又好似無用,但會繼續努力.

我已經諗好後路
但當然想佢返黎
我已經接納同原諒
只差佢懂得清醒同珍惜
我都知道坐係到等係無用
我已經應承個天會改好自己壞習慣同脾氣.
每日都對佢好同珍惜.
希望佢感覺到

瑪瑙宮

MarjorieJoby 發表於 18-4-10 23:20
最近我老公有外遇,我又有咗4個月,我好迷失,周圍搵方法去幫我老公化解所有野.
今日聽咗兩位師傅,大概都 ...

師傅係咪叫你做和合法事?
如果留得住,就唔會走,
要走點都留唔住。
如果要用法科去做呢類事,
可能唔係你另一半自己真心回心轉意,,到時害到你地自己點算?
順其自然,你地多些傾下。
可能會令彼此明白對方的重要性。佢會回你身邊。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

別墅

moonlight9198 發表於 18-4-15 20:47
師傅係咪叫你做和合法事?
如果留得住,就唔會走,
要走點都留唔住。

個師傅佢都好好,話做可以,但機會係5050,唔會話一定得.
叫我自己返屋企諗清諗楚.
我都諗住靠自己去努力會令佢回心轉意.
唔想去到做法事.
佢唔會肯傾,我只可以等佢返黎對佢好.

瑪瑙宮

MarjorieJoby 發表於 18-4-15 21:42
個師傅佢都好好,話做可以,但機會係5050,唔會話一定得.
叫我自己返屋企諗清諗楚.
我都諗住靠自己去努力 ...

如果個師傅話100%得既。你都唔會呱? 始終都係順其自然最好。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

禁止訪問

別墅

醒世良言 發表於 18-4-15 22:28
命運是自己掌握的。 這裡很多的jm的配偶都遇過外遇問題,經占算後會建議她們皈依學佛,受持戒律。大部份的 ...

多謝! 你既說話令心煩既我得到放鬆.
我知道點做.
都會改變壞習慣,心向善.
都知道一時三刻未能轉變
需要自己努力.
我會加油,多謝你!

禁止訪問

別墅

醒世良言 發表於 18-4-16 10:54
緊記不要參與任何和合法事神交轉運,以免財色雙失。

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/articl ...

呢種當然知道,我又未去到咁傻.

公爵府

回覆樓主:

有時不要算太多,準唔準又唔知,無啦啦擔心一d都唔知係咪既事,唔值

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至