美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

人越大就越貪靚
所以掙扎左好耐突然心血來潮就跑左去做
(重申,我超級不建議各位好似我咁,我做完之後其實好後悔
我覺得自己癲左先會咁不經大腦就去做~~同埋眼袋得果少少果D
就無謂花一筆錢去做拉,暈)

我做的手術應該係屬於內開抽脂的手術,
我會系隻眼完全變翻曬正常之後會解釋下點解我會用{應該}呢兩個字。

做完手術之後,你係會feel到眼袋位置係有脹痛
然後你會感覺頭痛然後周身痛
超級不舒服
你會時不時滲淚水
然後會覺得有刺刺的感覺
應該是淚水沾到傷口了
同埋眼窩位置你也會有小小脹痛

那些人說沒什麼事很正常的人真的有做過嗎! ! ! !

(我已經留意到哪幾個是打手的了,我就是被他們騙了才去做的,所以我超級後悔做,雖然現在暫時還看不到什麼後遺症~~因為現在隻眼還沒有消腫)

其實做完之後心情很複雜,因為跟自己被告知的東西有很大出入
很擔心會毀容什麼的(我做的時候超級害怕會影響視力,那可是毀了自己一生)
然後我很擔心很擔心,根本睡不著
最後平復了超長時間才能入睡
但睡眠質素很不好,每兩三小時就醒了
很擔心很擔心自己毀容,但也要安慰自己說都做了也只能向好的方向去想

然後我第二次醒了就睡不著了,
去廁所照鏡子發現眼簾以下很腫脹,
腫脹的樣子就是那些你們可以聯想到的6.70歲超級大眼袋的伯伯
然後你會發現兩邊眼角下面都有類似0.5cm長的針狀紅色的痕跡在皮膚下面
原本眼袋的位置就有淤清

每天早晚都需要用眼藥水洗眼頭三天都需要冰敷
剛剛冰敷完感覺消腫多了,凍氣散了之後又再浮腫

然後上youtube 搜下D去眼袋術後分享視頻
搜到呢個
(我的眼袋終於消失啦!!眼袋手術12天全記錄|Pei)

現在情況跟她大致一樣,但我的眼袋比她更大,我真的沒誇張~~555

手術完成後照鏡子是沒有很浮腫的,就是感覺那第二褶突出的脂肪沒左,而下眼瞼的位置是有點脹
然後也是過了數小時開始腫脹,睡醒更脹

然後就算你的頭是平的只要眼睛往下望也會有小小脹痛的感覺
你會feel到稍微大動作都會帶來眼壓問題

不過我看完視頻之後發現其實原來這些情況也是很正常
只系呢間公司真的沒有跟我詳細說明一下害我瞎緊張

20180423 更新:做完手術之後我頭兩日都係好腫,腫到我會懷疑自己系未根本未抽曬D脂肪呢?
但用手指按落去以前有一團脂肪的位置真係沒左喔
只能勤力D敷冰,我敷冰的次數真係都幾密下,因為我一直眼部都好容易水腫
可以的話我都每隔2-3h就敷一次。
去到第三日情況開始比頭兩日好,但都係會見到腫
第四日開始真的見到效果了,同埋敷冰的時候你會感覺到眼下的肌膚有收縮,好神奇
亦都系呢个原因,收縮你會感覺傷口有脹痛
然後從手術完到第四日你依然系會低頭眼向下望就會有脹痛感覺,但你只要唔好太突然低頭或者轉視線的話就唔會有痛

第四日開始見到效果,我終於感覺到系值得的,終於沒有眼袋了~~天啊,跟左我十幾年的眼袋終於沒有了
個樣真系精神超多~~唔使再因為有眼袋而唔敢同人有眼神交流

整個康復過程我系唔点覺得有瘀的,就系沒其他人黃黃綠綠一個大圈的情況,所以我都沒點去熱敷。

手術後我大概用了5天的時間已經完全消腫~~然後下眼臉沒腫痛好似要8日~~

好,言歸正傳! ! !

我查詢的時候我系有問负责手術的人是香港註冊醫生嗎,顧問同我講話系! !
去到間野,首先會安排幫我清潔面部
然後幫我搽gel按摩眼周肌肉,呢個差不多45mins
話系可以幫助我手術後的加快恢復,減少術後的瘀腫情況

隨後,我都需要敷上麻膏,再貼上保鮮膜,over30mins
全程沒人同我講話要敷幾耐,剩係得我係房,感覺好糟糕
心理已經好緊張好擔憂
但完全沒人安撫過我

好了,敷完之後,我被帶到另一間房,
裡面坐住個操一般廣東話應該都有五六十歲中央肥胖的男人
我聽到顧問同其他都叫呢個男人做醫生

然後問左我一堆野然後又簽名
我突然留意到其中一張紙上面出現左一個男人名字
張XX?
腦海裡面即可浮現呢件店曾經的醫療事故被人告上法庭而果單野負責果個人貌似就係呢個名

我開始幫自己祈禱

瞬間被人帶到如手術室
驚見手術出現另一個高D,瘦D 都上左年紀的男醫生
哇,個顧問醒目呀,都沒入果間手術室
我有理由相信如果出左問題個顧問可以射波話自己將客人交左俾醫生
然後就話醫生點處理唔知道~~~

手術過程中有三個人出現系手術室,第一個就係負責手術果個,第二個就係一個女仔類似護士負責安撫你情緒同埋負責回答你問題的人,第三個就係做做下中央肥胖醫生入黎,會講兩三句野,我覺得此舉作用係你閉上眼不知道同你做手術的究竟系邊個! ! !

過程中我feel到有針類物體插入內眼瞼,護士話醫生系度定位置~~然後feel到有野抽出黎,眼下皮膚有收緊,跟住隨後會有燒焦味,完成左再做另外一隻眼。另外一隻眼系會大感覺D,系feel到痛我有掙扎,因為我聽到d類似剪線聲好驚,同埋痛好多,隨後都係燒焦味。

成個過程大概歷時25-30mins,負責手術個男人會叫你睜開眼,(果一刻我好驚我自己睜開眼見唔到野,555,果刻我好後悔)個護士扶你起身拿塊鏡你,然後同你講你呢兩個脂肪沒左拉,再扶你訓翻低,負責手術個男人幫你上兩塊膠布。哇,個男人超級快即刻離開手術室現場! ! ! ! ! !

之後就係入D細房,會有人幫你按壓一段時間15-20mins?定30mins? ,再敷冰45mins~~先可以翻屋企

說明:
我自己就唔會開名
我會覺得呢間公司呃我的原因正正系同我講話系香港註冊醫生負責
同埋呢個手術系一定開左個小傷口,只不過個傷口系真係細。礙於我全程閉眼所以我沒辦法系用刀開定點。
就算我個眼袋系成功搞掂左,重申:但我都不建議各位去幫襯~~

大宅

abcdopq 發表於 18-4-11 09:35
人越大就越貪靚
(重申,我超級不建議各位好似我咁,我做完之後其實 ...

其實衹是暫時性心理影響啫,因為現在面部腫左,感覺難看,相信消左腫,你心情就會好,耐心等待吧!加油!

男爵府

人越大就越貪靚
去邊道做去眼袋手術?

大宅

回覆 abcdopq 的帖子

我都係越嚟越有衝動想做, 依家見到你個POST都要冷靜下, 係咪香港做? 既然做左就耐心等下, 吾好自己嚇自己, 正面D, 要有信心... 等你好消息呀. 心慌時就上嚟POST下心情發洩下啦, 支持你...

男爵府

回覆 abcdopq 的帖子

如果係整型醫生做, 又係內開, 照計唔會有太大風險

男爵府

我都係好有衝動想做, 所以近排亦有留意到 bk 某幾個人成日吹自己係香港做得好好, 好明顯係打手. 想請問你係邊間做?

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

多謝你分享.

同意你講人愈大愈貪靚, 所以近年我都好介意掛左我雙眼下面N年既大眼袋, 覺得佢地令我顯老很多, 無時無刻都想除左去, 試過用過好多所謂去眼袋, 消眼腫的產品都唔成功.

成日見到話惟一最成功方法就係做手術, 但實在無咁既勇氣....

既然樓主已做左, 唔好咁快氣餒住, 可能只係暫時未消腫, 希望遲啲等到你成功好消息.

複式洋房

回覆 Joannechau777 的帖子

多謝你
對阿,剩系眼袋位置腫脹
其實最影響自己的是間公司係有呃人成分
如果個顧問清楚話我知的話我相信我唔會做手術

複式洋房

回覆 iris007 的帖子

我要全部康復曬先會開名同埋我會講曬整個手術過程而且我個人不建議各位幫襯呢間公司

複式洋房

回覆 MacyT 的帖子

對阿,就係特登上黎BK發洩,剩系得男友知道我做呢個手術,仲要係我做完先同男友講,男友其實一直都唔支持我去做,所以男友衣家好嬲! ~~~我翻到屋企即刻呢埋入房好驚屋企人發現,實鬧爆我

複式洋房

回覆 iris007 的帖子

事實並非如此

複式洋房

回覆 yintung100 的帖子

我真係康復曬先開名拉,到時我都會講一下點解我會覺得呢間公司呃人,我超級不建議你地去做

複式洋房

回覆 benalg 的帖子

我係突然發左癲先會去做~~
只係都做左,唯有上黎奉勸大家真的要想清楚
感覺好恐怖,嚇死寶寶了

大宅

abcdopq 發表於 18-4-11 16:03
回覆 Joannechau777 的帖子

多謝你

你係Cwb定佐敦做?

男爵府

Joannechau777 發表於 18-4-11 16:18
你係Cwb定佐敦做?

如果係呢 間美容院, 應該係唔洗開刀家? 如果要開刀, 我會直接搵醫生.

大宅

iris007 發表於 18-4-11 16:49
如果係呢 間美容院, 應該係唔洗開刀家? 如果要開刀, 我會直接搵醫生.

佢冇話要開刀,衹是說內開抽脂手術,相信大家都估到邊間。
佢呢間係醫美來的。

子爵府

Joannechau777 發表於 18-4-11 16:59

佢冇話要開刀,衹是說內開抽脂手術,相信大家都估到 ...

Kixxy bexxxy

大宅

carsonbb 發表於 18-4-11 17:06
Kixxy bexxxy

我覺得應該係

男爵府

Joannechau777 發表於 18-4-11 17:33
我覺得應該係

呢間都唔平,問過要$3x,xxx, 同有祖國FEEL.

侯爵府

人越大就越貪靚

美容版大把打手,Dior 都大把人講

首頁

尾頁

跳至