有無人用緊自由鳥plan 可分享下嗎?

xyzlearner
|
我原本用緊CSL 合約就到期,有朋友介紹自由鳥,請問有人用緊嗎?速度如何?
dacco
|
xyzlearner 發表於 18-4-12 16:41
我原本用緊CSL 合約就到期,有朋友介紹自由鳥,請問有人用緊嗎?速度如何?
...

我都想知
Janetboyyan
|
我都想知
fa01
|
...

毛,我CSL也到期想轉
theclacheng
|
OK喎,去旅行唔使另外買漫遊卡,漫遊逐日買,日本都係12蚊日
lily86
|
theclacheng 發表於 18-4-13 10:10
OK喎,去旅行唔使另外買漫遊卡,漫遊逐日買,日本都係12蚊日

會限速的。
我上星期返大陸用過,$20日,到中午時已經提示話快到達300mb叫我追加$20,加完到6點左右又提示話快到達300mb叫我追加$20,今次冇加就上網變到勁慢,load唔到圖

有點後悔買左
dw0501    發表於 18-4-15 04:26
wcpcelia    發表於 18-4-13 16:34
mwong128
|
追加
lily86
|
mwong128 發表於 18-4-13 10:42
追加

追加當日數據,唔係就會被限速

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
xyzlearner
|
但係香港的數據如何
EmilyBB
|
我之前試用覺得ok,我仔中學生用緊,佢話ok,係除咗地鐵某d站load唔到

我之前試用的數據,比你參考,上面自由鳥,下面係數碼通正價3百幾蚊,同一部手機,同一地點,同一時間前後腳測試

dw0501    發表於 18-4-15 04:27
xyzlearner
|
EmilyBB 發表於 18-4-13 16:47
我之前試用覺得ok,我仔中學生用緊,佢話ok,係除咗地鐵某d站load唔到

我之前試用的數據,比你參考,上面 ...

嘩!速度都係差唔多咋喎!thanks!
sweetmusecat
|
有無人知自由鳥可否用到apple watch 3?
0411BB
|
EmilyBB 發表於 18-4-13 16:47

我之前試用的數據,比你參考,上面 ...

請問地鐵邊d站load唔到呀?我都想將阿仔個no.轉去自由鳥 thx
tsetsz
|
lily86 發表於 18-4-13 10:35
會限速的。
我上星期返大陸用過,$20日,到中午時已經提示話快到達300mb叫我追加$20,加完到6點左右又提示 ...

我今年年頭同年中去日本都用佢無一日用得晒流量喎,
我覺得唔錯幾好用又方便,
嚟緊月尾再去日本都諗住用佢。
註:日本每日500mb

oiyau2005
|
tsetsz 發表於 18-8-17 23:02
我今年年頭同年中去日本都用佢無一日用得晒流量喎,
我覺得唔錯幾好用又方便,
嚟緊月尾再去日本都諗住用 ...

我經常返大陸,冇一次過,都係百幾mb.
上個月去台灣都係,亦好暢順。
EmilyBB
|
0411BB 發表於 18-8-17 22:54
請問地鐵邊d站load唔到呀?我都想將阿仔個no.轉去自由鳥 thx

無特別留意,其實都唔大問題,地鐵車程都好快
史力奇2
|
...

好用 拎黎睇戲都可以 我用140 15gb 無合約
0411BB
|
EmilyBB 發表於 18-8-18 04:50
無特別留意,其實都唔大問題,地鐵車程都好快

都係嘅 Thanks
hellotop
|
我都係csl轉咗去birdie,我覺得好用冇分別,又方便又冇約,去旅行係app 度買數據就得
hippoo
|
Up