大家係公司會唔會同同事傾偈?

可愛小肥媽
|
我會隔一段時間講幾句無謂嘢,但有同事好憎人傾偈,唔通真係坐office口臭一日
manyinsum
|
可愛小肥媽 發表於 18-4-13 01:15
我會隔一段時間講幾句無謂嘢,但有同事好憎人傾偈,唔通真係坐office口臭一日
...

唔傾計時間好難過
常綠葉
|
會傾兩句呀~唔傾私事都會傾下工事掛...唔係全日8小時點過!
八婆仔@
|
會計...仲會傾得幾開心吓
|
我有同事接受自己開大音樂聽,不接受別人傾計
prettygirl1205
|
梗係會,唔傾會悶死
I9528
|
會丫
有時傾下偈,比佢地發洩下不滿,又講下開心嘢,都係疏導情緒嘅方法,以後合作時會順暢 d
olkan
|
當然會啦!
tester5
|
...
我可以唔講野,又可以講野,唔會憎人傾偈。
但我前上司係唔比人係office講野,因為我地既工作需要好專心,佢覺得講野會分心,會影響我地工作。有d同事覺得佢要求多餘,我就尚可接受。

可愛小肥媽
|
我都覺得講下嘢工作氣氛好啲
worthy
|
...

會久不久走去揾相熟同事吹下水。全日唔講嘢又唔得。不過我唔鍾意附近同事一坐埋位就大聲傾,一日有7成時間傾緊計,簡直浪費公司資源。加上手機鈴聲較到最大唔肯set震機,真係又自私又騷擾人。
真的假不了
|
啱傾會傾,唔啱傾咪點下頭先算
gion
|
如果各人都專心做緊野,梗係唔傾啦,我都好憎人大聲傾同笑,人哋做緊嘢嗰D真係話你又唔係。

如果要傾我會控制聲量。
good_pig
|
...

一時時,有時我覺得有人傾計好大聲,好嘈
maymay220hk
|
我team 同事日日傾到笑聽不停
佢地講有味笑話,真系笑到死死下
連送水哥哥都吾放過
平時送水來哥哥冇着衫爆肌
好凍個排送水哥哥着衫來送
佢地班友話着衫來送水吾收

good_pig
|
gion 發表於 18-4-13 07:47
如果各人都專心做緊野,梗係唔傾啦,我都好憎人大聲傾同笑,人哋做緊嘢嗰D真係話你又唔係。

如果要傾我會 ...

我試過舊公司,隔左半個office都聽到佢地大大聲講東將西望嘅舊文,嘈到死
Hanayori
|
唔介意人地傾計,但唔好大聲講大聲笑, 有時前后相隔兩行位都傾, 真係好煩厭。
tsung
|
1314625 發表於 18-4-13 06:33
我有同事接受自己開大音樂聽,不接受別人傾計

ChloeMa
|
傾計係一種溝通。 如果去到無同事可傾的地步,可能係時候走。
fungenergy
|
坐附近o個d體同事唔岩傾,所以好少講野,各自做野
但同岩傾既同事就日日傾好耐