自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主

我識個日本Airbnb host 佢都話6月之後d booking 要睇定d先
佢間屋已經有牌,但佢都唔接booking 住

珍珠宮

回覆樓主

我鍾意住池袋

大宅

wongarma 發表於 18-4-13 13:41
日本各區有額外限制!

新法例將於全國實施,但各區在執行細節上均有不同。港人旅遊熱點東京的23 區、抑或 ...

咁池袋區有沒有限制

子爵府

回覆 bibiwuwu2 的帖子

我都想知道

別墅

郊區我會去河口湖,睇富士山

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Kiko仔 發表於 18-4-13 14:07
嗯,我知可以經 LUMINE EST上地面,不過要等百貨公司開門時間先有得用,而且我上次去,仲壞左TIM呀,所以我 ...

都幾惡攪!我地都行左樓梯好多次

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bibiwuwu2 發表於 18-4-13 13:09

冇小朋友,來回都在成田機場,想去購物區和特式出名既景 ...
咁都係去番大路地方,
東京鐵塔、台場、SKYTREE、淺草雷門、東京迪士尼、築地市場、三鷹美術館(去的話記得要提早訂門票)

購物可以去

中價/ 新潮: 新宿、原宿、澀谷
偏高價: 銀座、表參道、六本木
相較平民: 上野 (阿美橫町) <- 不過近年太旺,人太多,而且物價貴左好多,變得唔太好行了。

如果你女女對動漫文化有興趣,可以行秋葉原,而且秋葉原可以買到最新款既電器。

另外推薦行過GAME STATION 可以玩夾公仔機。如果夾幾次,夾到D 位唔太好夾,可以叫店員幫你移位,而且會教你點夾TIM 架。

6 月有文京繡球花祭你可以睇下夾唔夾到時間

另外推薦以下網頁。

[日本東京自由行]5天4夜行程懶人規劃版

【合作】日本東京-五天四夜行程懶人包

背包客棧

大宅

bibiwuwu2 發表於 18-4-13 10:33
第一次去日本想問去東京打算租民宿,想行吓街和去吓景點,應選擇新宿定池袋方便出發,我和老公及阿女3個成 ...

請問下6月去日本邊度換日元好高啲?

大宅

bibiwuwu2 發表於 18-4-29 00:05
請問下6月去日本邊度換日元好高啲?

請問各位我在日本御殿場影到呢座山,請問係唔係富士山,因為落雨和大霧睇唔清楚

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

請問三鷹美術館近邊?有website book嗎?

首頁

尾頁

跳至