0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有沒有BB媽媽有經驗分享. 我女43D !有心漏症! 心臟有2個孔! 1個2.5mm 1個6mm! 琴日見醫生建議先食藥觀察! 看可不可以愈合! 宜家好擔心! 甘細過就食藥又話可能要做手術! 仲要是開胸果仔隻! 想下都驚!

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

依邊少媽媽可能去自由嗰邊多人會有jm答你!

洋房

金花老公 發表於 18-4-13 12:59
請問有沒有BB媽媽有經驗分享. 我女43D !有心漏症! 心臟有2個孔! 1個2.5mm 1個6mm! 琴日見醫生建議先食藥觀 ...

請問妳BB現在情況如何?我BB現在38D, 也是有心漏

大宅

回覆樓主:

我囡下個月就三歲,都係有心漏,但唔使食藥,不過就每三個月返醫院複診一次,每年照一次超聲波,今年3月照過,個隆無自己生返埋,因為個隆位做唔到微創要開刀,下年5月再照一次,決定開刀歲數,因為醫生話我囡唔係嚴重,所以唔需要食藥同好細個做手術,我好明白你心情,每一次差唔多要去醫院複診時我都好驚,其實只要想起我囡要做手術,我就會好擔心同好驚,所以我係非常明白你的心情

洋房

momolonglongb 發表於 18-11-19 19:12
我囡下個月就三歲,都係有心漏,但唔使食藥,不過就每三個月返醫院複診一次,每年照一次超聲波,今年3月照 ...

請問你囡邊間醫院複診?

伯爵府

請問有沒有BB媽媽有經驗分享. 我女43D !有心漏症! 心臟有2個孔! 1個2.5mm 1個6mm! 琴日見醫生建議先食藥觀 ...

我朋友個仔又有黎個情況

大宅

回覆樓主

我囝囝一出世時兒科醫生發現佢心有雜聲,即刻做照聲波,得知有4mm窿,個刻心情跌到谷底,即時寫封轉介信去屯門醫院跟進,入左nicu 博機check住心跳動,個時得個9日人仔,話要留院觀察,我真係崩潰,後來check 到唔係好嚴重,醫生話平時留意食奶有冇急住食,同喊個時有冇喘到好急速,囝囝唔洗食藥同暫時觀察住,每月返去檢查,而家佢2m18d。唔使太擔心,b大可能會山埋,比d信心醫生同bb。

大宅

Kaymanleungbb 發表於 18-11-19 20:05
請問你囡邊間醫院複診?

原本係在威爾斯,不過就轉介佐去瑪麗醫院

大宅

我b女先天性心脏病ASD1.2cm
医生都话唔洗食药 ,每个月复查 ,无特殊情况都唔做手术 最好等大d先做,不过我都好担心,每次吃奶出汗,有时候又唔肯吃

首頁

尾頁

跳至