親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

12/4/18剛入住完, 位置在明洞旁,乙支路3街地鐵綠色和橙色線中間,訂了酒店家庭雙床房:有一張加大雙人床和一張標準單人床, 我地兩大兩小(4及7歲), 一家夠晒訓. 枕頭,床褥,被都很舒適.
房間夠大,兩個29吋行李箱可以任意放低,之前有客人投訴沖涼冇野擋,入住時已見加了浴簾,所以沖涼都冇話濺水出來,有牙刷,沖涼用品,有自動沖洗坐廁,但強調冇梳供應,記住自己帶, 我地住咗5晚,晚晚都好好訓。

複式洋房

addfan 發表於 18-4-13 23:42
12/4/18剛入住完, 位置在明洞旁,乙支路3街地鐵綠色和橙色線中間,訂了酒店家庭雙床房:有一張加大雙人床和一 ...

我地房間沒有包早餐,但不愁沒有野食,從酒店正門轉左後直行過兩條大馬路,左手邊就會見到明洞教堂,繼續直行已進入明洞購物區範圍,直第3幢大廈地舖會見到神仙雪濃湯,2樓是人蔘雞湯和粥。

wcpcelia    發表於 18-4-14 16:13

複式洋房

addfan 發表於 18-4-13 23:47
我地房間沒有包早餐,但不愁沒有野食,從酒店正門轉左後直行過兩條大馬路,左手邊就會見到明洞教堂,繼續直行 ...

剛好酒店前種了幾棵櫻花樹,成了打卡位。

複式洋房

回覆樓主:

除咗地鐵外,搭公車一樣方面,從酒店正門出過對面馬路直行約3分鐘,就到公車站,我地出街前先會用google查交通,坐幾號車,咁就方便過搭地鐵,唔洗上上落落。 我地就試過搭去南大門,東大門,昌信洞...,好方便!

複式洋房

回覆樓主:

就像這樣,跟著顯示的公車號數到公車站核對一下,就可等車。

大宅

回覆樓主:

我book左聖誕,諗緊加唔加早餐好,我2大3小,唔知小朋友點計呢?

複式洋房

wendyau 發表於 18-4-14 05:20
我book左聖誕,諗緊加唔加早餐好,我2大3小,唔知小朋友點計呢?

12歲以下一同入住不另收費,但3位小朋友幾歲呀?

大宅

addfan 發表於 18-4-14 09:25
12歲以下一同入住不另收費,但3位小朋友幾歲呀?

早餐都唔使另加收費?我訂左3人房,11,10,7years old

複式洋房

wendyau 發表於 18-4-14 09:32
早餐都唔使另加收費?我訂左3人房,11,10,7years old

我睇錯 ,早餐要加錢架!
酒店早餐網評一般,可以當日walk in 即場付錢食。我地就選擇出街食,對面間三文治店眾團友都認為好味過Issac!
除咗三文治,還有很多食店在附近,過一條馬路就有好幾間,有粥有面。
我帶兩個細,吃雪濃湯做早餐,牛骨湯泡飯,好快食晒!神仙雪濃湯-兒童餐5500won,一湯一飯,夠晒飽又好味!

wcpcelia    發表於 18-4-14 16:13

大宅

addfan 發表於 18-4-14 09:44

我睇錯 ,早餐要加錢架!

好吸引,出街吃好d

複式洋房

回覆樓主:

提提:樓層有公用飲水機(還有冰塊)、微波爐、蒸氣式熨斗;另可以請一樓櫃台人員幫忙訂韓式炸雞外賣,不過要預1個小時送到! 18樓有免費咖啡自助沖飲,天枱休息位置可遠眺南山首爾塔,風景不錯呀…
搭lift除咗去地下,2樓同停車場,其他樓層記住帶房卡拍卡.

侯爵府

好媽媽勳章

wendyau 發表於 18-4-14 05:20

請問book咗哪種房
[img align=right][/img]

侯爵府

好媽媽勳章

addfan 發表於 18-4-13 23:42
12/4/18剛入住完, 位置在明洞旁,乙支路3街地鐵綠色和橙色線中間,訂了酒店家庭雙床房:有一張加大雙人床和一 ...

請問樓主仍在韓國嗎'? 可否幫忙問一下酒店,我一大三小,12歲九歲七歲,可不可以訂一間standard Twins bedroom ,我已email酒店多次仍未得到回覆 感謝幫忙

大宅

yanfaifai 發表於 18-4-14 11:29
請問book咗哪種房

3張床果種,你應該可以訂樓主果款,1大1小床

侯爵府

好媽媽勳章

wendyau 發表於 18-4-14 11:39
3張床果種,你應該可以訂樓主果款,1大1小床

因網站上可訂 standard twin bed room ,所以我已經訂咗,我 有註明係 四人入住,一大三小 但 朋友 email去酒店,又話只可以兩大一小, 所以非常混亂

複式洋房

yanfaifai 發表於 18-4-14 11:46
因網站上可訂 standard twin bed room ,所以我已經訂咗,我 有註明係 四人入住,一大三小 但 朋友 email去 ...

我check out 咗了,不過想講我check in 果日,前台服務員只要登記訂位果位既護照,其他入住成員不用show passports,佢都冇理我幾多人入住,所以幾日來房內既用品一直都係供3人使用。所以我覺得你都sent 咗email註明咗,就ok.
如果穩陣d,我會係TripAdvisor係呢間酒店到留言問會快d,你試下啦。
我訂既時候註明兩大兩小(under12歲)。
枕頭就唔洗擔心,一張單人床用兩個枕頭,雙人床有4個枕頭,呢間酒店d寢具都唔知點解咁舒服,爬文個個都話秒入睡,真係好舒服。

複式洋房

yanfaifai 發表於 18-4-14 11:32
請問樓主仍在韓國嗎'? 可否幫忙問一下酒店,我一大三小,12歲九歲七歲,可不可以訂一間standard Twins be ...

同埋你訂我呢隻家庭雙床房一加大床,一單人床應該無問題,因為順利成章,將12歲小童當成人計,咁兩大兩小正符合入住條件。

侯爵府

好媽媽勳章

addfan 發表於 18-4-14 17:27

我check out 咗了,不過想講我check in 果日,前台服務員只 ...

Thank you, 好 詳細

複式洋房

yanfaifai 發表於 18-4-14 17:58
Thank you, 好 詳細

成日係到爬文,係時候分享,希望幫到大家!

子爵府

多謝樓主分享,好詳細

請問房間隔音好唔好?窗可唔可以開?

首頁

尾頁

跳至