自由報料

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

oasis18 發表於 19-3-2 13:59
唔知網上價錢同門市是可一樣?

網店應該再平啲,多數代理直送,要全數付款先,最好選有信譽店。
門市有時有信用卡回贈,計落都係貴少少。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

oasis18 發表於 19-3-2 12:59
請問你個部伊萊克斯是否歐洲上置式, 如果係, 可否告知邊度買, 我都想買部平平地
...

我係豐澤買用左差不多一年好似$39xx

男爵府

請問各位部伊萊克斯洗衣機內(滾筒上)有冇燈,買咗一星期,每天開機不止一次,只有一次洗完後開門攞衫見着燈,但唔會自動熄,後來要關門,轉按鈕至洗衣程序,再扭去 off 至熄到。
部機係 EWF12746,Manual 揾唔到話有燈,打去代理 hotline 小姐代問師傅話係有,但師傅都唔清楚點情況下會着。

裝機師傅態度極差,問代理佢哋係咪外判,代理話唔方便透露,部機裝得向左傾斜,所以門自動開到最盡。改頂後塊鐵片唔貼,中間拱起最少 3mm,代理話要揾師傅上嚟睇。

我曾攞機去大昌整,感覺大昌維修服務麻麻,連佢哋內部銷售部高級職員都承認。之前同師傅通電話時講咗係要換一樣嘢,叫我拎去整,結果通知我因冇零件,所以換咗另一樣嘢,而嗰樣嘢係唔會解決到個問題,後來換番出嚟,但都要畀檢查費$450,部機仲整崩咗幾處添。

侯爵府

kw_kung 發表於 19-3-2 18:20
請問各位部伊萊克斯洗衣機內(滾筒上)有冇燈,買咗一星期,每天開機不止一次,只有一次洗完後開門攞衫見着燈 ...

洗衣機內有燈?

男爵府

Veronique@chan 發表於 19-3-2 19:19
洗衣機內有燈?
係呀 !

侯爵府

kw_kung 發表於 19-3-2 19:36
係呀 !

無燈

珍珠宮

虎到金來勳章

wawaliluk 發表於 18-4-22 17:09
不是,我買大眼雞,1200轉,直接在伊萊克斯陳列室買。
在伊萊克斯陳列室買會否平d ?

珍珠宮

虎到金來勳章

Veronique@chan 發表於 19-3-2 16:39
我係豐澤買用左差不多一年好似$39xx
請問好用嗎? 嘈唔嘈?
是什麼型號?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

oasis18 發表於 19-3-3 09:43
在伊萊克斯陳列室買會否平d ?

我買嗰時有promotion, 平過豐x,百老x。
宜家唔知喇。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

請問各位部伊萊克斯洗衣機內(滾筒上)有冇燈,買咗一星期,每天開機不止一次,只有一次洗完後開門攞衫見着燈 ...

洗完衫,面板上的燈是會閃吓、閃吓,你將圓鈕順時針方向調至off,燈制就會熄。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

我估你說得唔清楚,-->"洗衣機內(滾筒上)有冇燈"?
嗰板係電子板,開機"著燈"好正常。

如果你有本機說明書係手,第94頁有講洗完衫,要務必將選擇紐旋至Off位置,關閉洗衣機。

大宅

Veronique@chan 發表於 18-4-14 13:49
伊萊克斯洗衣機有無Jm用開
好用嗎?

我都用僅伊萊克斯,用咗幾個月,我覺得OK,我細路係風擇做,佢話伊萊克斯同金章同廠,機身薄,適合廚房細小嘅家庭,保養期好長,36個月。但佢講依㗎D洗衣機多數係電子版,所以用唔到十幾年,有五年已經好好。

男爵府

wawaliluk 發表於 19-3-3 12:34
洗完衫,面板上的燈是會閃吓、閃吓,你將圓鈕順時針方向調至off,燈制就會熄。
...

唔係面板上嘅燈,係機內滾桶頂,不過只着過一次,着時整個滾桶內都照得光亮。

侯爵府

kw_kung 發表於 19-3-3 13:49
唔係面板上嘅燈,係機內滾桶頂,不過只着過一次,着時整個滾桶內都照得光亮。
...

用左咁耐唔覺滾筒內有燈,係乜嘢型號會有燈?

公爵府

kw_kung 發表於 19-3-3 13:49
...

我部洗衣機同你部係同一型號,冇燈啵!
可否影來睇吓 !

侯爵府

oasis18 發表於 19-3-3 09:46
請問好用嗎? 嘈唔嘈?
是什麼型號?

用左差不多一年覺得唔錯

男爵府

wawaliluk 發表於 19-3-3 15:50
可否影來睇吓 !

紅圈內

男爵府

wawaliluk 發表於 19-3-3 15:50
可否影來睇吓 !
請問係咪好少水?我見水位好底,同埋當用 wool 程序洗衫係咪轉得少?差不多分幾鐘至轉一次。

公爵府

kw_kung 發表於 19-3-3 17:47
請問係咪好少水?我見水位好底,同埋當用 wool 程序洗衫係咪轉得少?差不多分幾鐘至轉一次。
...

係用好少水,所以我減左用洗衣液的份量。
未用過wool程序,所以答唔到你。

公爵府

kw_kung 發表於 19-3-3 17:16
紅圈內

我部機,呢個位冇燈

首頁
23456...7

尾頁

跳至