網購天地

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

simsim 發表於 18-4-19 11:17
請問手錶顕示可改用英文嗎?

好似咁樣

男爵府

熱血勳章

蕃薯仔媽媽 發表於 18-4-19 13:12
好似咁樣

請問你用邊間集運?我問過小尋旗艦店,佢話唔發香港
同埋,錶個AI係咪淨係識普通話對答嗎?
thx.

伯爵府

lemon.yman 發表於 18-4-24 17:41
請問你用邊間集運?我問過小尋旗艦店,佢話唔發香港
同埋,錶個AI係咪淨係識普通話對答嗎?
th ...

AI 係普通話架,玩下都幾搞笑嘅,唔好認真。
我係響小尋旗艦店架,用集運 pexple bxy,啱先上個月買咗隻T1

大宅

蕃薯仔媽媽 發表於 18-4-18 05:43
我用小尋,S1 同 T1 兩款都有,係咁多隻兒童GPS錶,apps最好用。我入CSL 2/3/4G 通用儲值咭
...

想請教S1 和 T1 有什麼分別啊,如果比你再買,你會買S1 還是 T1 呢? 感謝你的分享!

伯爵府

Tunghk 發表於 18-4-30 14:42
想請教S1 和 T1 有什麼分別啊,如果比你再買,你會買S1 還是 T1 呢? 感謝你的分享!
...

左邊係SI, 右邊係新買T1
兩款待機時間都好長,無乜點用嘅3,4日都晤洗叉電
T1係多咗個小米大腦(幾無聊),養寵物(無謂),相機(可以由我控制搖距影相)
但我比仔女係cut哂呢D功能嘅
尤其上緊堂我會set哂所有function 暫停,衹可睇時間
S1有個唔好處係條錶帶唔user friendly,所以我自己換咗條錶帶
S1係完全平面,T1有少少弧度,相對比較易跌爛,我個仔之前跌爛咗兩隻雜牌GPS手錶
我用過兩個Apps, 一個叫安全守護(雜牌錶),一個就係小尋,好明顯小尋係好用好多同定位準好多。
但呢啲錶係行2G,所以接收一定唔夠3G4G電話咁好。
不過我仔女戴住出街,我揾佢地想知佢地情況的確方便好多。

大宅

蕃薯仔媽媽 發表於 18-4-30 17:33
T1係多咗個小米大腦(幾無聊),養 ...

多謝你丫,好詳細,感激。

如果s1自己配錶帶係咪好方便架呢。易唔易處理?

其實我最主要想定位知佢去邊,有野可以打出打入搵我而已,其他功能我其實唔比佢玩,以免佢唔專心。多謝你既詳細分享,thx so much~!

別墅

lkube 發表於 18-4-14 14:35
同上

我用小米出果隻 米兔 都幾好用,我有2個囝同時用一個apps就可以track佢地係邊

伯爵府

Tunghk 發表於 18-4-30 18:06
多謝你丫,好詳細,感激。

如果s1自己配錶帶係咪好方便架呢。易唔易處理?

換錶帶一啲都唔難,我都係自己拆舊錶帶換上去

大宅

蕃薯仔媽媽 發表於 18-4-30 20:47
換錶帶一啲都唔難,我都係自己拆舊錶帶換上去

謝謝你~!

大宅

蕃薯仔媽媽 發表於 18-4-30 17:33
T1係多咗個小米大腦(幾無聊),養 ...

想請教定位可以有幾準?大約有冇30米內準確度?如果小朋友係室內地方,又定唔定到位呢?例如應該係商場內補習社,行左出補習社,去左商場另一邊會唔會都睇到呢?唔該哂

大宅

回覆 蕃薯仔媽媽 的帖子

想請問嗰Apps 是否google play 有得download ? 是否就咁打小尋就得? 還是要買咗隻錶先可以download apps ?
另外, 是否買咗就咁插咭就可以用?

唔好意思, 咁多問題 !

伯爵府

penmama 發表於 18-5-11 13:26
想請教定位可以有幾準?大約有冇30米內準確度?如果小朋友係室內地方,又定唔定到位呢?例如應該係商場內 ...

定位有幾準好難講,如果追蹤位置衹響商場以內活動應該難啲,但可set離開一個building低至50米可響你通知你,如圖

伯爵府

Chingwoo 發表於 18-5-15 16:13

想請問嗰Apps 是否google play 有得download ? 是否就咁打小尋就得? 還是要買咗隻 ...

apps唔響google play, 你買咗隻錶佢有個2D bar code比你scan咗就direct你去download個apps,好易set up
入電話咭嗰度,你張咭一定要cover 2G數據,我用CSL 2/3/4G通用$100蚊儲值咭,去7仔都買到
張咭買咗返嚟要先插入手提電話ACTIVATE,然係買個月費數據PLAN,我用CSL咭就買最平嘅$38蚊一個月嘅plan, set埋每月auto renew 個plan,之後順手make sure 2G上到網就拎返張咭出嚟,插入隻手錶就幾乎用得

大宅

請問你現在每個月也要俾$38月費,對嗎?

伯爵府

Chingwoo 發表於 18-5-19 20:49

請問你現在每個月也要俾$38月費,對嗎?

係呀

珍珠宮

uppppppppppppppppp

大宅

回覆樓主:

請問大家買那種sim card?

大宅

john_baby 發表於 18-4-14 22:18
小米出的小尋
上年年尾買,T1款
香港用倒,定位ok, 好用!

請問你有店舖名嗎?開唔到line,thx

子爵府

john_baby 發表於 18-4-15 19:01
鴨記買

我用緊米兔定位電話,用中移儲值卡開data plan每月扣38蚊。 想請問你買嗰儲值卡要唔要開plan? 同埋有冇個電話卡封套睇真啲,謝謝!

大宅

Lmilky 發表於 18-6-20 15:22
請問你有店舖名嗎?開唔到line,thx

我喺小米旗艦店嗰度買

首頁
12345...12

尾頁

跳至