網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

KentCheung 發表於 18-7-25 00:57

我買 a2

請問好用嗎?

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 18-11-11 13:29
我落咗單啦,琴晚10點幾仲平過雙11 ,券後¥828包郵,用埋東亞卡付款有11倍積分。

你試用後,等你分享下!

翡翠宮

momofish2002 發表於 18-11-15 16:09
你試用後,等你分享下!

好,我估要下星期先有得玩。

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

留毛

翡翠宮

momofish2002 發表於 18-11-15 16:09
你試用後,等你分享下!

收到啦,用咗ValueGB試,定位、打電話、聊天、影相互傳都無問題,喺屋企可以連WIFI任玩。不過最大問題係要用大陸手機號注册華為帳號,我、老婆同小朋友都要有各自帳號,我動用咗3個大陸號先掂!

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 18-11-19 23:12
收到啦,用咗ValueGB試,定位、打電話、聊天、影相互傳都無問題,喺屋企可以連WIFI任玩。不過最大問題係要 ...

要用大陸號碼註冊就有少少難度!

複式洋房

lyh80115 發表於 18-11-19 23:12
收到啦,用咗ValueGB試,定位、打電話、聊天、影相互傳都無問題,喺屋企可以連WIFI任玩。不過最大問題係要 ...

師兄,為何用3個大陸號?我也淘了一樣華為兒童手錶,現在準備到鴨記買大陸卡。另外有沒有平大陸卡推介,先謝!

翡翠宮

mannchu 發表於 18-11-21 17:37
師兄,為何用3個大陸號?我也淘了一樣華為兒童手錶,現在準備到鴨記買大陸卡。另外有沒有平大陸卡推介,先 ...

呢張聽講充1蚊人仔keep到半年,淘翻嚟上微信實名就ok。

复制这条信息,打开(emoji)飞猪(emoji)即可看到【澳门电信1卡2号大湾区预付卡4G上网卡港澳珠海一卡两号双号手机卡】¥5pR8bkXlwgs¥ http://m.dfkhgj.com/trip/router/middlepage.html?land_url=https%3A%2F%2Ftb.cn%2FCQ8ymRw

翡翠宮

mannchu 發表於 18-11-21 17:37
師兄,為何用3個大陸號?我也淘了一樣華為兒童手錶,現在準備到鴨記買大陸卡。另外有沒有平大陸卡推介,先 ...

父母各一,小朋友又要一個,一共3個華為帳號。試過香港號嘅華為帳號,唔俾用。

複式洋房

lyh80115 發表於 18-11-21 17:50

父母各一,小朋友又要一個,一共3個華為帳號。試過香港號 ...

謝謝師兄回覆,請問有冇平價大陸卡推介?如果可以在鴨寮街搵到的話,唔使上深圳買。

翡翠宮

mannchu 發表於 18-11-21 17:56
謝謝師兄回覆,請問有冇平價大陸卡推介?如果可以在鴨寮街搵到的話,唔使上深圳買。
...

香港買卡我唔熟,148樓嗰張唔洗北上呀,集運送香港,用微信實名。

複式洋房

lyh80115 發表於 18-11-21 17:48

复制这条信息,打开(emoji)飞猪(emoji)即可看到【 ...

謝謝師兄分享!有沒有香港和內地號碼的一卡雙號推介?

複式洋房

lyh80115 發表於 18-11-21 18:02
香港買卡我唔熟,148樓嗰張唔洗北上呀,集運送香港,用微信實名。

感謝師兄回覆,是否淘三張電話卡?分別比爸爸,媽媽和小孩登記華為帳號?

翡翠宮

mannchu 發表於 18-11-21 18:06
感謝師兄回覆,是否淘三張電話卡?分別比爸爸,媽媽和小孩登記華為帳號?
...

大概係咁

複式洋房

复制这条信息,打开(emoji)飞猪(emoji)即可看到【 ...

這張卡似乎真係幾平,請問如何用$1人民幣續期?感謝師兄提供非常有用訊息!

複式洋房

mannchu 發表於 18-11-21 18:06
...

請問是否用完大陸電話卡登記完,可以改回香港電話sim卡?

翡翠宮

mannchu 發表於 18-11-21 18:55
請問是否用完大陸電話卡登記完,可以改回香港電話sim卡?

用香港sim無問題的

複式洋房

師兄請問如何人民幣1元充值? 如果真係可以嘅話我好想買這張卡, 因為客戶服務員話其他至少都要50元充值. 我只求保留號碼,謝謝師兄!

https://traveldetail.taobao.com/item.htm?id=549424199503&tracelogww=ltckbburl&tracelogww=ltckbburl

翡翠宮

mannchu 發表於 18-11-21 20:39
師兄請問如何人民幣1元充值? 如果真係可以嘅話我好想買這張卡, 因為客戶服務員話其他至少都要50元充值. ...

淘寶搜广东电信充值,篩選1元,就搵到。

大宅

sandypink 發表於 18-9-11 11:08
剛拍下T1, $299人仔
旗艦店本身介紹我X1, 4G, 不過499人仔
好在上黎search下,見大家都揀T1

X1 行4G, 係唔係而家1010 family plan d sim 卡都用到呀? 本身有sim卡多,唔想再買卡

首頁

尾頁

跳至