親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

紫玫瑰2015 發表於 18-9-13 10:29
想問問大家洪川大明 去嘅時候是否在樂天酒店坐 shuttle bus去,明洞是否得一間樂天酒店呢?另外回程在酒店 ...

6pm 的車你一定要搭到,否則瞓大明都似,冇車出首爾市架

8pm 係旺角,冇咩好擔心

上次我 miss 咗班車 (被 email fake 了)好彩有班機 10pm 出市區,12am 到佢同我講冇公交返首爾

複式洋房

回覆 youhello507 的帖子

明白,謝謝你!咁你上次咪好擔心咯!

珍珠宮

紫玫瑰2015 發表於 18-9-13 14:39

明白,謝謝你!咁你上次咪好擔心咯!

都冇得擔心,好彩 10pm 仲有位,否則瞓硬大明

成家人呀

我一時睇漏就俾佢陰到

係大明游咗幾個鐘

男爵府

BK Milk勳章

youhello507 發表於 18-9-13 15:40
都冇得擔心,好彩 10pm 仲有位,否則瞓硬大明

成家人呀

姐係本身book左1930車? 但6點無位? 所以要等到十點?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

MRS_LIN 發表於 18-9-13 23:41
姐係本身book左1930車? 但6點無位? 所以要等到十點?

1930是抵達時間

珍珠宮

回覆樓主

冇錯,佢個通知居然寫抵達時間

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

youhello507 發表於 18-9-14 08:39

咁tk張單清楚好多
放下自在

複式洋房

咁寫法真的比佢陰到!好彩最後有車!

複式洋房

我上年新年去咗陽智,房就舊D,其他都可以,今年想試去大明,去過既你們,可否講吓大明既資料,佢既水上樂園,冬天去玩會凍嗎?因大明無呢個活動,我都無帶泳衣嗰D!tks

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

紫玫瑰2015 發表於 18-9-14 09:53
我上年新年去咗陽智,房就舊D,其他都可以,今年想試去大明,去過既你們,可否講吓大明既資料,佢既水上樂 ...

我都未去過! 靠樓上jm分享咋!
陽智由首爾去, 遠嗎? 好似未聽過呢個雪場
放下自在

複式洋房

都唔遠呀近首爾嘅 ,大概 一個鐘多啲 搭地鐵再喺高速巴士站搭巴士

複式洋房

回覆 cattz288 的帖子

你上網search下陽智滑雪場就有好多資料㗎啦,因我手頭上既 資料delete曬, 但入面有啲咩問題我就可以答到你!

象牙宮

紫玫瑰2015 發表於 18-9-14 10:52
回覆 cattz288 的帖子

你上網search下陽智滑雪場就有好多資料㗎啦,因我手頭上既 資料delete曬, 但入面有 ...

好! thx
放下自在

珍珠宮

youhello507 發表於 18-9-14 08:39

大宅

我上年新年去咗陽智,房就舊D,其他都可以,今年想試去大明,去過既你們,可否講吓大明既資料,佢既水上樂 ...

請問首爾去陽智多久?你住pine? thanks

男爵府

我都上網book咗shuttle bus新年會去洪川大明滑雪,住t mark grand hotel myeongdong,唔知酒店去明洞shuttle bus上車站遠唔遠呢?

象牙宮

sinsin_82 發表於 18-10-21 23:16
我都上網book咗shuttle bus新年會去洪川大明滑雪,住t mark grand hotel myeongdong,唔知酒店去明洞shuttle ...

shuttle bus要book架咩? 等我問下先! 明洞站喺樂天酒店
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-10-21 23:23
shuttle bus要book架咩? 等我問下先! 明洞站喺樂天酒店

是呀,去咗呢個網到book, http://www.daemyungresort.com/web/dm_china/landing/mobile/landing/index.html 不過想問有邊個滑雪場會近市區多d?

象牙宮

sinsin_82 發表於 18-10-21 23:31
是呀,去咗呢個網到book, http://www.daemyungresort.com/web/dm_china/landing/mobile/landing/index.htm ...

呢個1個小時車程, 應該最近喇!
thx
放下自在

男爵府

2018復活節勳章

冬天大部室外的設施都冇得玩,室內比較細唔係太多野玩,雖然唔算凍,但上水時會有D涼,就好似香港游室內池咁,有條浮水道可通出室外,只要唔上水就唔會凍。

首頁

尾頁

跳至