自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

wmkcnw 發表於 18-4-16 12:58
你家是大翻新嗎?

剩油油,換野,地板咁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

ar_mak 發表於 18-4-16 13:38
首先,除左第3級別既小型工程,其餘都一定係先入則後開工,萬一偷雞做左要補入,咁係要先入則還原(拆左去 ...
上網睇過, 如果係小型工程, 唔影響結構, 係唔洗申請。分3級係因為唔同級別, cfu要有唔同牌照。

男爵府

畀面勳章

wmkcnw 發表於 18-4-15 16:59
在網上找到幾個裝修平台:1. 裝x佬
2. 好師x
3. 師x易
facebook見過前兩者d post,裝修佬好多家居小知識,好師傅就有唔少單位圖片睇.反而後面果兩間就未聽過....

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

冢者FF 發表於 18-4-17 13:06
facebook見過前兩者d post,裝修佬好多家居小知識,好師傅就有唔少單位圖片睇.反而後面果兩間就未聽過.... ...
睇左覺得唔錯, 但不知是否鱔稿, 所以上黎睇下有無真正評價

禁止訪問

侯爵府

ar_mak 發表於 18-4-17 14:17
咁唔該你真係再詳細睇多次,真係睇唔明我先再教你點睇要唔要入則。
到時點知個cfu有有入則?

大宅

回覆樓主

最後你搵邊間裝修呀??我都煩緊裝修

男爵府

回覆樓主:

無個好

侯爵府

wmkcnw 發表於 18-4-15 16:59
在網上找到幾個裝修平台:1. 裝x佬
2. 好師x
3. 師x易

第一次聽有呢d平台,其實係咩黎?

我用開相熟師傅,由大工程(全屋執哂裝修)至超細裝修(租左間屋,叫佢油下天花),細心&幫我諗埋細節,收費合理,合作左10多年,從來唔使我操心。當初都係熟朋友用過介紹。我諗要搵信得過既師傅,最好都係身邊朋友介紹最好。

大宅

ValerieBaBa 發表於 18-6-16 18:44
無個好

我都係只有壞經驗

子爵府

回覆樓主:

朋友用過較好
我都係朋友介紹既

侯爵府

lapicu 發表於 18-6-16 18:35
最後你搵邊間裝修呀??我都煩緊裝修
朋友介紹的, 有些無回覆。有聯絡過這些網上平台, 好x傅 跟進比較亂。裝 x 佬 比較似樣。

佢地報價都差不多, 最後我老公個同事介紹左俾我, 見成品ok 揀左佢地。

如果有興趣,可介紹

珍珠宮

ar_mak 發表於 18-4-16 13:38
首先,除左第3級別既小型工程,其餘都一定係先入則後開工,萬一偷雞做左要補入,咁係要先入則還原(拆左去 ...

請問搬煤氣總制要否俾煤氣公司批?
如不通知佢哋,第二時有野要佢哋檢查/维修,
佢哋會否檢查/维修?

大宅

wmkcnw 發表於 18-6-16 20:42
朋友介紹的, 有些無回覆。有聯絡過這些網上平台, 好x傅 跟進比較亂。裝 x 佬 比較似樣。

佢地報價都差不多 ...

好呀!可否介紹我。但我不是全屋裝修。因為十年樓齡。見地板。廁所廚房仲好新唔駛整。
想全屋鏟底油油同整地台床同換過晒分體冷氣同裝燈同房門。會唔會嚴細單野。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

個d咩裝修中伏網 裝修平台
全部都有分佣
姐係你比個價錢
包埋人地份佣金

大宅

開心吸收勳章

wmkcnw 發表於 18-6-16 20:42

佢地報價都差不多 ...

我岩岩都有個踢波隊友搵緊佢地,好似話好快就match到師傅,準備簽,可唔可以講下好X傅點亂法??

侯爵府

cskwu 發表於 18-6-20 12:09

我岩岩都有個踢波隊友搵緊佢地,好似話好快就match到師傅,準備簽,可唔可以講下好X傅點亂法?? ...
佢好快 match 個 designer 約好左地點。 個 designer 甩底, 電話都無個, 又搵唔到好師傅的職員。
點信佢地, 又話挑選好的師傅, 但個師傅無黎交帶, 永不錄用。

返而聯絡裝 x 佬,佢地回覆比較慢, 但見左 2次都有交帶。

別墅

minmin 發表於 18-6-16 21:25
請問搬煤氣總制要否俾煤氣公司批?
如不通知佢哋,第二時有野要佢哋檢查/维修,
佢哋會否檢查/维修?

點解唔係搵煤氣公司做?
我屋企裝修個師傅都係話叫煤氣公司搞新制新喉,話5k左右

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至