自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

LedTV 發表於 18-6-17 00:07
個d咩裝修中伏網 裝修平台
全部都有分佣
如果佢計埋收佣,個價都平過其他師傅又唔介意啊,邊個平就揀邊個haha!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

冢者FF 發表於 18-6-20 19:04
如果佢計埋收佣,個價都平過其他師傅又唔介意啊,邊個平就揀邊個haha!

呢d 收佣價係面單一個價

加項目一個價

除非你幾肯定唔加項目

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

lamtw 發表於 18-6-20 17:31
回覆 cskwu 的帖子

無須問得認真吧,wmkcmw說了好X傅甩底又聯絡不到職員,但之前又說兩邊報價差不多,根本是 ...
其實最後2間都無揀。你自己睇 #33 post 。
有時搵裝修同拍拖一樣, 人夾人。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

冢者FF 發表於 18-6-20 19:04
其實我找過幾間裝修平台, 報價都差不多。
所以就算唔搵佢地師傅,攞個免費報價, 同埋都可以知道一些裝修行情。 之後同朋友介紹的師傅傾, 拋到書包, 佢都奇怪點解一個 c9 可以知道一些行內術語。

試過去旺角俾 d 阿姐圍住 sell 套餐, 好得人驚, 成日呃我落訂。

別墅

回覆樓主

我都想順便問下整俬俬邊間會推介? Facebook見到有間叫公屋傢俬宜好似幾好但上網又搵唔到其他評語。所以想問下~~

侯爵府

QualitySeller 發表於 18-6-21 00:08
我都想順便問下整俬俬邊間會推介? Facebook見到有間叫公屋傢俬宜好似幾好但上網又搵唔到其他評語。所以想 ...
我打算淘現成傢俬。因為平好多。其他果 d 我裝修師傅度尺,交上大陸做, 然後幫我收邊。

即場木工太貴, 又無乜款式, 我師傅話唔抵, 除非你好有要求。

侯爵府

wmkcnw 發表於 18-4-15 16:59
在網上找到幾個裝修平台:1. 裝x佬
2. 好師x
3. 師x易

有人用过先用

珍珠宮

ar_mak 發表於 18-4-16 13:38
首先,除左第3級別既小型工程,其餘都一定係先入則後開工,萬一偷雞做左要補入,咁係要先入則還原(拆左去 ...
坦白, 你講個d 我完全唔識! 同埋cf 好多時恰女人

侯爵府

ifcsir 發表於 18-6-21 03:25
有人用过先用
所以我試下打俾佢地, 報價後見無人用過, 最後都係搵人介紹

首頁

尾頁

跳至