網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

jkswoo 發表於 18-4-17 01:27
純養號,有全網通手機的話可以揀澳門中電信大灣區儲值卡

有冇邊間店鋪介紹?
Thx!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jkswoo 發表於 18-4-18 00:11
啱啱試左淘寶搵間店充一蚊人仔,真係照延長180日 咁計法養卡約兩蚊一年
...

嘩! 抵爆
放下自在

琥珀宮

jkswoo 發表於 18-4-18 19:17
同埋,呢張係澳門一卡兩號,唔實名就開澳門號碼,實名後至開通中國號碼,實名用wechat就得,實名証件可以 ...

幾好咁喎

大宅

jkswoo 發表於 18-4-17 12:40
出卡淘寶/飛豬 77人仔,有效180日,充值一次自動延長180日,暫時見用淘寶充值最少10 人仔,即係一年20人仔 ...

淘寶找不到飛豬咭,是不是買了不用實名都可在香港收到短訉?

翡翠宮

hkcotamy 發表於 18-4-21 13:38
淘寶找不到飛豬咭,是不是買了不用實名都可在香港收到短訉?

澳门电信1卡2号大湾区预付卡4G上网卡港澳珠海一卡两号双号手机卡 我在飞猪发现了一个不错的商品,赶快来看看吧。 https://tb.cn/b73ymRw

喺微信實名開通大陸號

大宅

mandy952 發表於 18-4-19 18:28
幾好咁喎

好唔好難講,首先你冇隻全網通電話已經響澳門大陸用唔到,冇的話你要投資硬件,其次返大陸用佢上網都幾貴
所以話如果你本身有全網通電話同加埋只為養號收sms,就諗過呢張卡…不過話分兩頭,一蚊大法被試出後,遲d 電信有機會set個最低充值額至可以延期,咁就變得唔抵用了

珍珠宮

jkswoo 發表於 18-4-22 23:19
好唔好難講,首先你冇隻全網通電話已經響澳門大陸用唔到,冇的話你要投資硬件,其次返大陸用佢上網都幾貴
...

題外話,從化咭有冇,送免費流量或抽獎之類而不用比錢買流量?

大宅

sochui 發表於 18-4-22 23:27
題外話,從化咭有冇,送免費流量或抽獎之類而不用比錢買流量?

應該有掛,我好少用移動上網,我用開中電信。
我剩係識淘寶,中國移動官方旗艦店入面果個"簽到送流量", 簽七日送70mb

大宅

jkswoo 發表於 18-4-22 23:30
我剩係識淘寶,中國移動官方旗艦店入面果個"簽到送流量", 簽 ...

底下果個

珍珠宮

jkswoo 發表於 18-4-22 23:30
我剩係識淘寶,中國移動官方旗艦店入面果個"簽到送流量", 簽 ...

得閒看看先

子爵府

kmskyu 發表於 18-4-17 23:18
請問咩係全網通手機?

是用到中國电信的制式手机,与联通和中移动的制式/频道不一樣

侯爵府

lyh80115 發表於 18-4-21 17:08
澳门电信1卡2号大湾区预付卡4G上网卡港澳珠海一卡两号双号手机卡 我在飞猪发现了一个不错的商品,赶快来看 ...
研究下先 :)

侯爵府

jkswoo 發表於 18-4-18 19:17
同埋,呢張係澳門一卡兩號,唔實名就開澳門號碼,實名後至開通中國號碼,實名用wechat就得,實名証件可以 ...
飛豬卡, 可以去wechat做實名認証?
香港可以收到國內sms嗎?

侯爵府

lyh80115 發表於 18-4-21 17:08
澳门电信1卡2号大湾区预付卡4G上网卡港澳珠海一卡两号双号手机卡 我在飞猪发现了一个不错的商品,赶快来看 ...

聽完你地講, 我都淘左張飛豬卡, 在香港實名認証埋, Thanks!
下一步就係返大陸改國內銀行電話號碼記錄 ☺

大宅

purplechung 發表於 18-6-23 08:09

聽完你地講, 我都淘左張飛豬卡, 在香港實名認証埋, ...

想問好用嗎?

侯爵府

careylunchan 發表於 18-7-13 21:12
想問好用嗎?

我在另外一個post有講, 好長唔想再打多次, 我貼出來吧!
暫時無問題, 在香港也能收到國內發出的短訊

333s    發表於 18-7-13 23:00

大宅

purplechung 發表於 18-7-13 21:25
我在另外一個post有講, 好長唔想再打多次, 我貼出來吧!
暫時無問題, 在香港也能收到國內發出的短訊 :g ...

呢張卡個大陸副號響深圳收發sms而且係顯示內地號碼,農行建行冇問題用得,不過真係要留意
1. 中電信響內地收SMS 的話你部電話要支持cdma, 港版機好多都唔support
2. 建行改手機號分得好清,通訊手機號碼同電話/網上銀行手機號碼要分開改,我中過招要去兩次銀行改

侯爵府

jkswoo 發表於 18-7-14 00:34

呢張卡個大陸副號響深圳收發sms而且係顯示內地號碼,農行建 ...

謝解答☺
飛豬卡在國內或香港接收短訊無問題, 在國內上網都無問題, 非常好。
開新戶銀行堅持話要一卡一號電話卡, 如果我唔講照比1卡2號,是否真的開不到戶口, 這點我就不大清楚。
1. 我是用華為手機, 所以制式無問題。
2. 建行我以前有申請ATM, 網上銀行及U盾,今次差的連ATM密碼都唔記得, 好彩最後都記得返, 網上銀行電話我無改, 如果要兩個不同電話號, 咪要出兩張卡, 一張已經咁煩, 仲要出兩個號碼, 唯有放棄網上銀行啦 反正暫時都無需要用。

珍珠宮

回覆樓主:

飛豬是無任何月費?

珍珠宮

purplechung 發表於 18-7-14 10:04
謝解答☺
飛豬卡在國內或香港接收短訊無問題, 在國內上網都無問題, 非常好。
開新戶銀行堅持話要一卡一 ...

飛豬無月費?

首頁
12345...6

尾頁

跳至