親子旅遊

跳至
[歐洲] 聖誕芬蘭  

首頁

尾頁

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

BGCOME08 發表於 18-12-23 08:17
好正呀,你係响邊度睇到。

Rovaniemi呀

珊瑚宮

可愛小肥媽 發表於 18-12-23 19:27
我今晚出發呀,希望睇到啦

應該會睇到啊,我住rovaniemi嘅朋友話佢呢個星期差不多晚晚都睇到

公爵府

JD930 發表於 18-12-24 03:11
Rovaniemi呀

直情响聖誕老人村入面睇到?定要出郊外?好多人話聖誕老人村地區有光害,好難睇到極光,如果睇到真係好lucky。

公爵府

JD930 發表於 18-12-24 03:13
應該會睇到啊,我住rovaniemi嘅朋友話佢呢個星期差不多晚晚都睇到

我下個月先出發,希望都睇到啦。

子爵府

正牙!我弟日都去....
不過睇尼d光糸好多輻射.

男爵府

JD930 發表於 18-12-24 03:13

珊瑚宮

kelvin1206 發表於 18-12-24 10:39

珊瑚宮

BGCOME08 發表於 18-12-24 07:17
直情响聖誕老人村入面睇到?定要出郊外?好多人話聖誕老人村地區有光害,好難睇到極光,如果睇到真係好luc ...

唔係啊,係距離聖誕老人村大慨10 to 15mins揸車路程左右...

珊瑚宮

BGCOME08 發表於 18-12-24 07:18
我下個月先出發,希望都睇到啦。

一月都唔難睇到㗎 等妳分享靚相

珊瑚宮

可愛小肥媽 發表於 18-12-23 19:27
我今晚出發呀,希望睇到啦

公爵府

JD930 發表於 18-12-24 19:21
一月都唔難睇到㗎 等妳分享靚相

希望好似你咁幸運睇到啦

想問吓你,下身如果着一條加絨厚襪褲 + 一條加絨牛仔褲你估頂唔頂到?因我唔鐘意着雪褲啊……

珊瑚宮

BGCOME08 發表於 18-12-24 19:44
希望好似你咁幸運睇到啦 。

想問吓你,下身如果着一條加絨厚襪褲 + 一條加絨牛仔褲你估頂唔頂到? ...

呢幾日暖返所以我覺得ok啊.... 早幾日 -30幾度個陣我都冇著雪褲啊只係著咗加絨厚褲咋

公爵府

JD930 發表於 18-12-25 17:01
呢幾日暖返所以我覺得ok啊.... 早幾日 -30幾度個陣我都冇著雪褲啊只係著咗加絨厚褲咋
...

你係跟團?定自由行?仲會去邊度玩?

珊瑚宮

BGCOME08 發表於 18-12-25 17:20
你係跟團?定自由行?仲會去邊度玩?

自由行呀
我冇特別plan行程,呢排主要stay Lapland
一月中就去Stockholm個邊行下
妳呢?

公爵府

JD930 發表於 18-12-25 17:39
自由行呀
我冇特別plan行程,呢排主要stay Lapland
一月中就去Stockholm個邊行下

我今次跟團呀,呢D遠途我多數第一次都會跟團先,好玩就再自由行去深度遊。

希望你玩得開心,Merry Christmas ~

珊瑚宮

BGCOME08 發表於 18-12-25 17:50
我今次跟團呀,呢D遠途我多數第一次都會跟團先,好玩就再自由行去深度遊。

希望你玩得開心,Merry Christ ...

聖誕節快樂 旅途愉快

複式洋房

JD930 發表於 18-12-25 17:01
...

我明晚出發去Helsinki, 請問巿內着雪褲之類嗎?
另外我 31/12會到 Rovaniemi, 請問餐廳/超市會在 31/12 & 1/1 休息嗎? 如果小孩穿一般有毛的靴可以嗎?謝謝!!!

珊瑚宮

qqmiki 發表於 18-12-27 17:05
另外我 31/12會到 Rovaniemi, 請問餐廳/超市會在 31/12 & 1 ...

市內都係大慨一兩度左右唔需要著雪褲咁犀利,反而Rovaniemi如果妳預當日長時間stay室外先要.... 超市同餐廳會開門啊

珊瑚宮

qqmiki 發表於 18-12-27 17:05
另外我 31/12會到 Rovaniemi, 請問餐廳/超市會在 31/12 & 1 ...

小朋友怕凍最好加對暖啲嘅襪係入面
另外妳可以係佢官網度睇到天氣:https://en.ilmatieteenlaitos.fi/weather/helsinki

男爵府

我岩岩去完番黎,最後睇4晚得1晚睇到,雖然唔係好強(得兩條綠色帶),但都好靚呀

首頁

尾頁

跳至