醫護健康

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問問大家老人院尿片係咪唔包要另外收費呢? 另外自己買尿片去老人院佢都要收費幫佢換呀?

別墅

回覆樓主:

最近奶奶入了老人院,除基本住院費外,还有千多元雜费,系包埋尿片的

大宅

我阿媽住既老人院唔包,要另外收費。所以我都自己上網買,直接送去老人院。

複式洋房

tymj 發表於 18-4-17 07:18
我阿媽住既老人院唔包,要另外收費。所以我都自己上網買,直接送去老人院。 ...

咁自己買去OK,問題係老人院要收$5OO,幫老人家換片費用,如果用老人院提供既尿片,就收$1OOO倒其實係咪間間都要收$?

子爵府

mimi_hoho 發表於 18-4-17 11:41
咁自己買去OK,問題係老人院要收$5OO,幫老人家換片費用,如果用老人院提供既尿片,就收$1OOO倒其實係咪間 ...

應該係間間都要另收尿片費, 你諗下唔係個個院友都要用尿片,所以一定唔會包左落房租度。
我爸住嗰間係另收尿片費$1500/month, 自己買去都收$500換片費。我地怕麻煩所以用院舍的。

子爵府

親子王國15週年勳章

mimi_hoho 發表於 18-4-17 11:41
咁自己買去OK,問題係老人院要收$5OO,幫老人家換片費用,如果用老人院提供既尿片,就收$1OOO倒其實係咪間 ...
收費合理

男爵府

tymj 發表於 18-4-17 07:18
我阿媽住既老人院唔包,要另外收費。所以我都自己上網買,直接送去老人院。 ...

請問可以話我知喺邊個網可以訂尿片嗎?
謝謝

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

curryfishball 發表於 18-9-19 07:58

請問可以話我知喺邊個網可以訂尿片嗎?

網上搜尋都有
[url]https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung&source=android-browser&ei=VwCiW7S-OoTs8AXJzqLICA&ins=true&q=%E6%88%90%E4%BA%BA%E5%B0%BF%E7%89%87&oq=%E6%88%90%E4%BA%BA%E5%B0%BF%E7%89%87&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3...16361.20011..20688...0.0..0.109.197.1j1......0....1.ZftReK2ROLs[/url

hktvmall 都有送貨。

首頁

尾頁

跳至