點解咁多人 鍾意啜返鼻涕入鼻,宜唔呻出黎呢?

elaine000
|
好騷擾, 成程車都交響樂咁,好多你都係咁
淘寶
|
elaine000 發表於 18-4-17 07:52

會唔會無帶紙巾,或者只係鼻痕呢?
elaine000
|
淘寶 發表於 18-4-17 07:53

有水聲 總之我每程車總會遇到 仲要坐正隔離或對面 又死唔肯用mask
禁止發言
|
我都覺好煩 特別係你身邊日日見嘅人係咁 但有時候又真係點呻都會有小小嘅

我幾唔明佢地心態 呻左舒服咁多做乜唔呻
hahaha1231
|
係咪塞左, 呻唔到出黎, 我試過
wcpcelia    發表於 18-4-17 11:42
淘寶
|
elaine000 發表於 18-4-17 07:55
有水聲 總之我每程車總會遇到 仲要坐正隔離或對面 又死唔肯用mask

唔肯用口罩就最黑人憎

我有試過出聲,條友話自己係鼻敏感
elaine000
|
hahaha1231 發表於 18-4-17 07:58
係咪塞左, 呻唔到出黎, 我試過

塞左 唔可以咁暢通並裎甘啜返入去啦 聲音清脆 聽得好清楚
water-lily
|
可能冇紙巾呢?
樓主不如遞張紙巾比佢,幫佢解決問題
ic34    發表於 18-4-17 16:55
elaine000
|
water-lily 發表於 18-4-17 08:06
可能冇紙巾呢?
樓主不如遞張紙巾比佢,幫佢解決問題

我有試過但唔會個個鐘意
ckfamily
|
我都見過,係個50歲女人,衣著唔太差,成程車差唔多每一分鐘索一次,坐佢隔離個男人見位就走,我就即係帶番個口罩
忌廉寶寶
|
淘寶 發表於 18-4-17 08:00
唔肯用口罩就最黑人憎

我有試過出聲,條友話自己係鼻敏感

咳就因為氣管敏感
Fishqqma
|
淘寶 發表於 18-4-17 07:53

聽到好多鼻涕聲
elaine000
|
ckfamily 發表於 18-4-17 08:11
我都見過,係個50歲女人,衣著唔太差,成程車差唔多每一分鐘索一次,坐佢隔離個男人見位就走,我就即係帶番 ...

我個袋的mask 多數都係為這類人準備的

森永牛乳
|

索咋
elaine000
|
elaine000 發表於 18-4-17 08:14

我個袋的mask 多數都係為這類人準備的

今日有兩個一右一左
淘寶
|
忌廉寶寶 發表於 18-4-17 08:12
咳就因為氣管敏感

可能我真係成日遇到咳到有痰都係氣管敏感,鼻塞到塞晒成程車就鼻敏感,呢啲多數都唔戴口罩

所以,我自己戴算。
elaine000
|
森永牛乳 發表於 18-4-17 08:15

索咋

係。。我諗唔到個索字
c9c99
|
諗起都有啲核突
貓咪達人
|
elaine000 發表於 18-4-17 07:52
我c6有鼻敏感,佢有時都會有咁既聲,但係冇鼻水呻到出黎,不過啲聲係幾煩
vivibabyvivi
|
曾經有人開過呢個po俾人插到飛天,第二次有人開po係撐嘅多,今次第三次見到同樣嘅po. 我係撐樓主嘅,啲人索索聲真係好黑人憎