自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

妹妹貓咪 發表於 18-4-17 16:59
鼻敏感?
我自己都有呀
近排轉天氣好嚴重

我都係啊 呢排係咁流,鼻又痕,眼又痕 好辛苦

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

elaine000 發表於 18-4-17 07:52
好騷擾, 成程車都交響樂咁,好多你都係咁

男爵府

衛英姿 發表於 18-4-17 09:11
我有鼻敏感,啲鼻水呻完都會即刻有,但呻出嚟又無咩鼻水,但個鼻又不斷有鼻水⋯⋯
我都唔想係 ...

我明白, 因為我都係

大宅

我老公鼻敏感,日日都係咁索,超煩!我都特別憎呢d聲同埋d阿伯阿毛撩牙要接接聲,完全唔明

大宅

回覆樓主:

我有鼻敏感都會係咁索鼻架呻極都有鼻水,越呻越塞,仲會呻到個鼻發炎

水晶宮

elaine000 發表於 18-4-17 08:02
塞左 唔可以咁暢通並裎甘啜返入去啦 聲音清脆 聽得好清楚

鼻敏感呻係極都有,不停呻仲嘈,而且不停郁黎呻,都一樣煩

男爵府

Kiko仔 發表於 18-4-17 11:10
ME 2,有時呻完唔過1 分鐘又黎,有時唔係專登唔呻走去索,而係身體好自然就索左,就算記得呻鼻,又要紙巾不 ...

無鼻敏感嘅人唔會明

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

現在天氣轉,我會鼻敏感,如果第二日落雨,我氣管就有痰,好多年前醫生都話我有氣管敏感,係對環境濕既時候敏感,其實我都唔想咁敏感,我亦曾經食過幾年藥去醫敏感,曾經好過,但又返黎,我自己都唔想

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我都鼻敏感,其實無咩鼻水,用紙巾都坤唔到d 咩,係鼻痕同塞塞地咁,所以都會索索下,你地無鼻敏感,真係唔明我地苦況

侯爵府

HaTsang 發表於 18-10-26 00:28
無鼻敏感嘅人唔會明

佢地係唔會明個鼻已經呻到掂落去都痛既感覺,而且個鼻係每分每秒都有鼻水咁⋯

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

環保戰士,因為用多一張紙巾就消耗多一顆樹,為地球出一分力!!!

珍珠宮

回覆樓主:

我屋企人有鼻敏感,每日都有口罩,但係鼻敏感唔係流鼻水咁簡單,係腫左舊小肉粒係鼻內塞左,本能要抖氣所以一直索鼻

*我都好憎人唔帶口罩但係係我後面一直索,
皆因我唔知佢係變態定因為鼻敏感

別墅

可能係鼻敏感,通常都會不斷索索索,但佢地其實冇鼻涕,我同事日日都係咁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我前排都想出post
我同事就係咁,塞我唔怪你,你都唔想
但唔係塞,係流到出黎,閃晒光。都唔呻,3秒索一次
好騷擾呀真係.......我要做野要思考,不停俾佢打斷

已經試過笑住提醒佢,又試過遞埋紙巾俾佢。佢都係堅持要索

伯爵府

回覆樓主:

點啜返入去?
流到落口,用個口啜返入去?

有啲人冇帶紙巾,沿鼻窿索返上個鼻就見得多

珍珠宮

係巴士呻出黎,又無垃圾桶,唔通袋住或者拿住等到落車咩, 未必個個用tampo麻,透到落隻手又無得洗手,咁我寧願呻返落去中間。 前排有醫生話食鼻屎可增強抵抗力,咁呻返鼻涕都可以同樣原理,都係自己分泌物啫,有時鼻水倒流都食唔少

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我都有呢個疑問,索返入鼻流出黎又索,好核突既聲音

珍珠宮

回覆樓主:

其實呻同索都有機會比人當異型,如果成程車不停呻,D人一樣係會怕你。
轉天氣總有好多人流鼻水,鍾唔鍾意都無得揀,但我覺得已比大聲咳同大力清啖聲好D.

首頁

尾頁

跳至