母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我前兩胎係用Freestyle嘅,今胎搵seller諗住買番freestyle嘅parts嘅時候,佢力推優合 The One叫我買
我上網睇,好多人力推優合話夠力、又快、又靜;但亦有媽媽覺得佢太大力,無freestyle咁舒服

我只係用過Swing & Freestyle, 覺得Freestyle係泵得舒服嘅,但好多時泵完都要搵手再唧清 (可能唔係個泵嘅問題,母乳醫生話我嘅乳線比較彎彎曲曲,所以較易clot)

其實價錢係其次,我真心想請教兩款泵都用過嘅媽媽,如果係你會點選擇?

複式洋房

回覆樓主

用過Freestyle同The One
真心覺得The One太大力
泵奶mode用1度已經痛

複式洋房

darichie 發表於 18-4-17 17:44
我前兩胎係用Freestyle嘅,今胎搵seller諗住買番freestyle嘅parts嘅時候,佢力推優合 The One叫我買
我上網 ...

Me too.. freestyle & the one都有用
The one lv. 1已經好大力

大宅

回覆樓主

其實呢版係咪有好多優合打手?。。。

子爵府

connie.chungkp 發表於 18-5-8 13:28
其實呢版係咪有好多優合打手?。。。

Haha...真係唔知
不過最後我都係決定用番freestyle

別墅

我上網 ...

我無用過freestyle
用緊優合the one
覺得好夠力
如果用深吸mode, level 1 係幾大力
其他mode嘅level 1 一d都唔覺得大力
不過我本身好受力
就算深吸都要level 2-3先夠

大宅

回覆樓主

我用the one覺得好痛
Lv 1都頂唔順
送左俾人,佢話好用
自己繼續用freestyle

男爵府

我上網 ...

其實賣野果位有沒有餵過人奶,好多時亂up, 為左賣出商品

子爵府

Maygo 發表於 18-5-26 04:07
其實賣野果位有沒有餵過人奶,好多時亂up, 為左賣出商品

所以我覺得上Bk問吓意見比較可信

大宅

回覆樓主

Freestyle 好嘈 the one 好靜
平時Freestyle 我都要用到4-5度先得
The one 我就用3度
開頭覺得1度都有d痛 但慣左又ok 受到

別墅

回覆樓主:

我有the one同swing
我自已感覺the one大力d,泵得快同清,而且有計時
swing冇乜感覺,泵得慢d

民房

回覆樓主:

我係用優合的媽媽,我乳頭較短,用優合力會較大,但我容易出奶及拉長乳頭,我用左成個月都冇整傷乳頭,我諗泵奶機真係要試過力度才知是否合適自已

男爵府

darichie 發表於 18-5-8 13:31
Haha...真係唔知
不過最後我都係決定用番freestyle

Freestyle 請問可以邊度買?

子爵府

Little2014 發表於 18-6-19 13:28
Freestyle 請問可以邊度買?

我揾seller買美版

別墅

onyi1015 發表於 18-6-5 06:50
我有the one同swing
我自已感覺the one大力d,泵得快同清,而且有計時
swing冇乜感覺,泵得慢d

請問,the one 機 用唔用到 swing 啲配件?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊