懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Cwa68 發表於 18-4-18 08:52
如題?見大陸咩都平d
我有個朋友真係話比我聽佢老婆o係深圳最top的婦產科醫院照結構,只係用左500蚊人仔~

大宅

邱優 發表於 18-4-18 09:55
幾平都好我唔會放心比大陸醫生照,我諗仲衰過係政府照!

正苦係冇位照啫,如果比質素正苦完勝私家

大宅

asukav6 發表於 18-4-19 10:37
正苦係冇位照啫,如果比質素正苦完勝私家

唔係架,聽唔小好多可怕既野,多到都講唔哂。。
其中有jm上黎講過佢朋友係政府照完話正常,生左出黎呀b天生無左一隻耳仔!問番醫生點解當時話正常,醫生答佢:因為呀b無生命危險!
我媽媽谷個到有媽媽有期比佢照,照到就話呀b腸好光,問佢咩事點解會咁有咩影響。。唔答唔出聲,嚇到個呀媽即刻約私家照。。私家話咩事都無!呀b腸好正常。

大宅

邱優 發表於 18-4-19 11:13
唔係架,聽唔小好多可怕既野,多到都講唔哂。。
其中有jm上黎講過佢朋友係政府照完話正常,生左出黎呀b天 ...

正常冇生命危險或者重大缺陷醫生唔會特別mention呢個係事實,唔通為左一隻耳仔就唔要個b,你第二個case咪即係冇事囉,正苦醫生冇睇錯喎

大宅

asukav6 發表於 18-4-19 11:16

正常冇生命危險或者重大缺陷醫生唔會特別mention呢個係事實 ...

同埋bb變化好快,第一次疑似有問題,幫你安排第二次照都已經好好。如果jm 第一次係私家照都有機會照到腸有光架。

大宅

冇生命危險就=媽媽冇知情權? 只可以講政府醫生好唔好只有講彩數

大宅

paradise06 發表於 18-4-19 11:24
冇生命危險就=媽媽冇知情權? 只可以講政府醫生好唔好只有講彩數

即是等於正苦照唔會話你知性別一樣

大宅

回覆樓主:

同埋私家發現有咩問題,都係踢你返正苦,有d justify到你係高危case,生意都唔做添

大宅

asukav6 發表於 18-4-19 11:27
即是等於正苦照唔會話你知性別一樣

哦..即係世界唔係男就係女就正常, 一個人正常五官本身有同生出黎係冇就相等於正常一樣 如果咁講都唔洗驗Oscar ? 又冇生命危險

大宅

asukav6 發表於 18-4-19 11:16

正常冇生命危險或者重大缺陷醫生唔會特別mention呢個係事實 ...

第一個,如果你係個呀媽,一心生個健全bb出黎,咁你會點?如果一早講左比佢地有個心理準備呢?
第二個,嚇都嚇死啦麻?無啦啦彈左句咁既野,問會係點又唔答。
(emoji)(emoji)‍♀️算啦,講黎都無用,搵私家都係想買個安心!

大宅

paradise06 發表於 18-4-19 11:32

哦..即係世界唔係男就係女就正常, 一個人正常五官本身 ...

有d人確實選擇唔驗oscar,正苦係提供最低限度服務,if u want more可以俾錢出去攞second opinion,但如果有起事上來,正苦提供的醫療係最好質素!
其實呢D抝來冇用,你中意信私家u can do it just go ahead,各人有唔同處理!

大宅

大安哥 發表於 18-4-19 11:21
同埋bb變化好快,第一次疑似有問題,幫你安排第二次照都已經好好。如果jm 第一次係私家照都有機會照到腸有 ...

都係可能有呢個機會架,但係個呀媽只係隔左一日照,咁快變得咁勁

大宅

asukav6 發表於 18-4-19 11:38
有d人確實選擇唔驗oscar,正苦係提供最低限度服務,if u want more可以俾錢出去攞second opinion,但如果 ...

我冇話私家一定好,私家只做安全冇高風險生產既錢,有事或早產都彈你返政府生,所以我自己都去政府生,但準媽媽有知情權BB 會唔會比一般人有咩係明顯唔正常,就算唔會為少/多一隻耳仔或其他肢體一樣而唔要個BB,都要比準媽媽有知情權好讓媽媽盡早諗方法去協助BB 成長
我自己去政府產檢兩次,第一次個個好到直情比美私家醫生,第二次醫生落啫喱時間同照時間差不多,我由登記到入去照完不用十分鐘

至於有冇人驗唔驗Oscar 只可以講有能力既都出去驗左先唔返政府驗,經濟負擔唔許可就會返政府驗免費Oscar ,但連政府免費都唔去驗既我諗一百個都冇十個唔去驗

大宅

paradise06 發表於 18-4-19 11:47

我冇話私家一定好,私家只做安全冇高風險生產既錢,有事 ...

又咁睇,正苦要處理的case太多,你呢D低危case佢一定用最快速度ko,否則班醫生工都唔使收,當然又同醫院本身質素好有關,但整體係好好,跟得好足!

oscar真係有人唔驗,正苦亦冇強制驗,因為有人覺得bb係天賜,無論點都唔會唔要所以費事驗!當然我覺得有得驗就梗係去啦,反正正苦一般都安排到!

大宅

邱優 發表於 18-4-19 11:40
都係可能有呢個機會架,但係個呀媽只係隔左一日照,咁快變得咁勁
...

腸光可能係飲左胎水,唔出奇

首頁

尾頁

跳至