想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我見好多姊妹做IVF 前都有食DHEA+CoQ10, 本來想去GNC買,但GMC職員話DHEA要有醫生介紹先可以食,而CoQ10作用主要係護心,唔係用來備孕,話沒有報告食這些可以改善卵子質數。
IVF醫生又叫唔好食中藥,但FSH高企,有什麼辦法可以降低,都唔知可以怎樣做,大家可以share下,謝謝!

大宅

ununfatfat 發表於 18-4-18 11:58
我見好多姊妹做IVF 前都有食DHEA+CoQ10, 本來想去GNC買,但GMC職員話DHEA要有醫生介紹先可以食,而CoQ10作 ...

搵中醫針灸食中藥可以降低FSH, 升高AMH

大宅

我見好多姊妹做IVF 前都有食DHEA+CoQ10, 本來想去GNC買,但GMC職員話DHEA要有醫生介紹先可以食,而CoQ10作 ...

supplement就去iherb買

男爵府

franchoi 發表於 18-4-18 19:24
supplement就去iherb買

請問 i herb 有咩介紹
我 FSH 20, COQ10 and DHEA 我唔識食乜牌子好?

大宅

小野花 發表於 18-5-10 00:13
請問 i herb 有咩介紹
我 FSH 20, COQ10 and DHEA 我唔識食乜牌子好?

FSH20? 建議你睇中醫針灸

CoQ10 買Jarrow Formulas Ubiquinol 200mg

DHEA 我買MRM (卵少同埋雄性荷爾蒙低既人先可以食)

大宅

其實Q10可以改善卵子,其中一個機制就係改善線粒體的功能

大宅

回覆樓主

https://www.jurology.com/article/S0022-5347(09)00542-4/abstract

對精子亦有幫助

首頁

尾頁

跳至