有無媽媽都食緊安胎藥?

expensive1912
|
我本身2017年小產左兩次,剛驗到有孕,亦見左醫生,但照完太細,只見到胎囊,於是開了安胎藥俾我食,三星期再返去照。
有無人食左安胎藥成功懷孕。
Catrinaalson
|
想問下你依家幾多週?
|
應該四週多。因為太細,醫生都無幫我度係幾多週
Shirleypatrick
|
expensive1912 發表於 18-4-18 17:31
我本身2017年小產左兩次,剛驗到有孕,亦見左醫生,但照完太細,只見到胎囊,於是開了安胎藥俾我食,三星期 ...

我第一胎小產,第二胎5週幾開始食安胎藥,bb順利出世,第三胎6週幾開始食安胎藥,7週幾小產,剛剛又懷上了,4週開始食安胎藥,現在6週幾了
|
Shirleypatrick 發表於 18-4-18 22:03
我第一胎小產,第二胎5週幾開始食安胎藥,bb順利出世,第三胎6週幾開始食安胎藥,7週幾小產,剛剛又懷上了 ...

咁你都你12月媽媽。我應該四週多,希望順利,因為我又係高齡,又易擔心。
littleooopeach
|
請問你係食邊隻安胎藥架?
hamsterma
|
expensive1912 發表於 18-4-18 17:31
我本身2017年小產左兩次,剛驗到有孕,亦見左醫生,但照完太細,只見到胎囊,於是開了安胎藥俾我食,三星期 ...

醫生開嘅,問題唔得大
CHOWCHOWWW
|

請問樓主食安胎藥後會唔會覺得好攰好眼訓?我食完後個人勁眼訓又攰,子宮仲日陰陰痛唔知想點
cy160714
|

睇邊個醫生呀…我之前都小產過2次,今胎岩
bingo未check
|
cy160714 發表於 18-6-23 09:58
睇邊個醫生呀…我之前都小產過2次,今胎岩
bingo未check

已pm你
|
CHOWCHOWWW 發表於 18-6-23 08:42
請問樓主食安胎藥後會唔會覺得好攰好眼訓?我食完後個人勁眼訓又攰,子宮仲日陰陰痛唔知想點
...

其實我都唔知關安胎藥定本身有左既反應,我會成日覺得很累,成日想暈,及無晒胃口。
Care_Bears2009
|
我果時安胎藥+亞氏匹靈一齊食
CHOWCHOWWW
|
expensive1912 發表於 18-6-23 10:05
其實我都唔知關安胎藥定本身有左既反應,我會成日覺得很累,成日想暈,及無晒胃口。
...

咁可能係,未食前我本身都係冇咩胃口,仲會有時有嘔吐感,好奇怪,我食左後就冇左嘔吐感,但就攰過未食之前,子宮位又成日好漲咁,唉,搞到我好擔心
淳熙媽咪
|
我都係小x兩次,剛發現有左3w4,
就開始食阿士匹靈,小白球,同葉酸
希望今次順利
haha748494
|
小產兩次,醫生有無話原因吖?加油吖,希望BB順順利利。
Queenie.w714
|
Shirleypatrick 發表於 18-4-18 22:03
我第一胎小產,第二胎5週幾開始食安胎藥,bb順利出世,第三胎6週幾開始食安胎藥,7週幾小產,剛剛又懷上了 ...

可知醫生資料可pm?