潮流時尚

跳至

首頁
23456...13

尾頁

大宅

claire_poon 發表於 18-4-20 00:58
Etain 係togo同係Epsom 都有少少色差,我覺得係Epsom 會淺色少少
Gp 係Epsom 吖

下?你相入面的gp同K, 都係etain? 點解差咁遠嘅!
佢話係clemence皮,會唔會又差d?

我上網搵的圖,係咁樣,好淺色,所以我好confuse呀

網上借圖如下:

大宅

9am5pm 發表於 18-4-20 00:52
我搵過,但好奇怪的係,張張相都有d出入,有d深d,有d淺d,可能影完有用filter,美圖,所以exactly個色係 ...

etoupe 的stitch係白色,我自己就麻麻地,Etain 襯GHW靚(emoji),易襯同襟興,深灰得黎型型地,PHW就depends on 你喜不喜歡!不過你個SA又真係

大宅

QBM 發表於 18-4-20 01:18
etoupe 的stitch係白色,我自己就麻麻地,Etain 襯GHW靚(emoji),易襯同襟興,深灰得黎型型地,PHW就depen ...

我本人其實襯銀色都ok,只係覺得金扣稀有d,所以想要金扣,心理作用。

唉,買個袋都諗咁耐,仲要麻煩你地幫我分析,多謝你地呀!

大宅

claire_poon 發表於 18-4-20 00:59
我估係啦!

我鍾意你呢個色系的馬仔呀,要再等了,希望將來能遇上差唔多的。

子爵府

9am5pm 發表於 18-4-20 00:44
咁主要要check邊d位置呀?點為之有defect?花?甩線?defect仲可以拎出來賣咩?

多謝你提醒我呀。

唔,點講呢,一幫喺h shop 買袋我好少check,因為多數係原盒包膠狀態下俾我,喺我面前拆的。
我話check 主要係怕你個袋係其他客睇過,摸過,拼過上身唔鍾意唔要咁。咁有其他客掂過出出入入過就會有危機。

我會睇下個印,
如果金屬位係未搣膠紙,就不用check 金屬位,
我會望一望有無花咁囉。其實我都唔係咁在行,只係bb班。
我係擔心你買左回家,左睇右睇後,發現有少少問題,個SA咁衰未必肯幫你跟返,所以如果take offer,要自己睇緊d。

子爵府

jasonmama888 發表於 18-4-20 00:16
如果take offer ,你記得check 下個袋,你SA太壞,我怕佢俾個有小小defect 的袋你。小心d
...

會賣有defect嘅袋俾客咁衰架?

大宅

jasonmama888 發表於 18-4-20 01:34
唔,點講呢,一幫喺h shop 買袋我好少check,因為多數係原盒包膠狀態下俾我,喺我面前拆的。
我話check 主 ...

我有一個銀包,個印有少少曚,但佢話因爲係人手stamp上去,少少曚係正常,咁算唔算defect呀?

大宅

9am5pm 發表於 18-4-20 01:11

下?你相入面的gp同K, 都係etain? 點解差咁遠嘅!

Etain 個色靚過 Etoupe, Etoupe會老d, 我就冇K or B, 我有Tc 皮etain lindy, 比張相你參考下,希望幫到你。

大宅

Beibeisam 發表於 18-4-20 02:52
Etain 個色靚過 Etoupe, Etoupe會老d, 我就冇K or B, 我有Tc 皮etain lindy, 比張相你參考下,希望幫到你 ...

多謝你俾意見呀。我睇咗成日ig睇到有d色盲。

TC皮又係另一隻皮?越睇我越覺得自己bb班,H呢家嘢,博大精深呀

大宅

回覆樓主

多謝咁多位jm回覆。

經過一個通宵的上網惡補研究,我接受etain呢個顏色,但我發現clemence皮唔係我想要的皮,因為佢太軟啦,個袋好快會dur,所以我會偏向togo/epsom。如果個袋咁dur, 我會好傷心

網上借圖如下:

子爵府

Carriegerrard 發表於 18-4-20 01:38

會賣有defect嘅袋俾客咁衰架?

我意思唔係真係有defect,而係怕個袋已經搣晒膠,俾人摸過試揹過,可能個扣花左少少咁。

子爵府

9am5pm 發表於 18-4-20 02:00
我有一個銀包,個印有少少曚,但佢話因爲係人手stamp上去,少少曚係正常,咁算唔算defect呀?
...

你有無睇過上次有個jm post 又係個印怪怪地,令返shop搞,補印完效果更差?

哩d好睇個人接受程度,我覺得少少濛可接受,但唔好濛到英文字變樣囉。

大宅

jasonmama888 發表於 18-4-20 08:20
你有無睇過上次有個jm post 又係個印怪怪地,令返shop搞,補印完效果更差?

哩d好睇個人接受程度 ...

有呀,我有睇過個post,我接受少少瑕疵,所以個印唔shape我照買,唔送返去整啦,一陣越整越衰。
其實我好少check袋,可能我太信佢地,會好好保護個袋。我見佢地帶晒手套咁,又望住d客試,應該ok呱,但你咁提醒,我日後會注意多d。

多謝你呀。

子爵府

9am5pm 發表於 18-4-20 08:32
有呀,我有睇過個post,我接受少少瑕疵,所以個印唔shape我照買,唔送返去整啦,一陣越整越衰。
其實我好 ...

如果佢喺你面前unbox 時個橙盒外仍有膠紙咁就相對放心了。
一般我買 bag 都無 check 袋習慣,但你個SA惟有自己留意下

子爵府

jasonmama888 發表於 18-4-20 08:17
我意思唔係真係有defect,而係怕個袋已經搣晒膠,俾人摸過試揹過,可能個扣花左少少咁。
...

原來係咁
我仲以為真係會有defect都賣俾人添

大宅

jasonmama888 發表於 18-4-20 08:49
如果佢喺你面前unbox 時個橙盒外仍有膠紙咁就相對放心了。
一般我買 bag 都無 check 袋習慣,但你個SA:tem ...

多謝提醒呀
我之前真係無諗到。

別墅

回覆樓主:

你驚個袋係clemence用耐會好dur,其實睇你點用!雖然clemence用咗一排係會soft D, 但你個size 只係30,dur 極有限。建議你每次用完放番填充物入袋然後平放,一定要平放,咁個袋個形會keep 得好好!

男爵府

9am5pm 發表於 18-4-19 23:49
佢話無得睇,如果我要佢就propose,propose咗就要pick up.

我唔知佢係咪耍我啦,總之就唔俾我睇下先,話 ...

點會無得呀,你呢個sa真係唔得,你係客人去買嘢睇下件貨先決定都唔得

大宅

9am5pm 發表於 18-4-20 00:48
我都想睇下,但佢打死都話唔得

你SA真係好差,你都買左唔少野啦!個offer其實都ok,只係隻皮係Clemence就爭啲,我自己覺得Togo輕身啲。Etain 唔同燈光係有色差,比兩張相你參考,第一張日光時影第二張屋企黃燈影,至於Ghw、Phw我自己同其他H朋友就比較喜歡Phw感覺young 小小,如其他JM所講Etain 係耐看顏色,唔會好似L3、P9咁嘩一聲,以我所知Etain都好受H Fans喜愛

大宅

Karubi 發表於 18-4-20 09:44
你SA真係好差,你都買左唔少野啦!個offer其實都ok,只係隻皮係Clemence就爭啲,我自己覺得Togo輕身啲。Et ...

如果clemance皮差d,我就唔要,等下個shippment。其實我睇咗成日,已經接受咗etain,後來再search皮,先知原來會dur。

我唔係好識保養個袋,如果epsom/togo皮比較易打理,咁或者我pick呢兩款。用得放心d,一dur好難救返。

你係用緊clemence?

首頁
23456...13

尾頁

跳至