有無Jm搵緊裝修公司

CHANLE22
|
剛剛簽約,要開始搵裝修公司,但唔知邊間好,有無JM 呢排都搵緊,一齊交流下,我實用640 要全部大整,都好金下
Nok_Nok
|
CHANLE22 發表於 18-4-19 20:15
剛剛簽約,要開始搵裝修公司,但唔知邊間好,有無JM 呢排都搵緊,一齊交流下,我實用640 要全部大整,都好 ...

唔好亂信人介紹啦,開得你貴,你會覺得俾人呃,開得你平,爛尾機會又高
wcpcelia    發表於 18-4-20 19:29
cinda72.
|
CHANLE22 發表於 18-4-19 20:15
剛剛簽約,要開始搵裝修公司,但唔知邊間好,有無JM 呢排都搵緊,一齊交流下,我實用640 要全部大整,都好 ...

唔做傢私你預600零蚊呎啦,做埋就預900蚊呎,左右,太平要小心
CHANLE22
|
Nok_Nok 發表於 18-4-19 23:27
唔好亂信人介紹啦,開得你貴,你會覺得俾人呃,開得你平,爛尾機會又高
...

講好好岩囉,我而家就係呢個情況~
CHANLE22
|
cinda72. 發表於 18-4-19 23:32
唔做傢私你預600零蚊呎啦,做埋就預900蚊呎,左右,太平要小心

好金哦 都要成40萬
ash_yehyeh
|

連埋材料(自己去買),你預$1000/呎左右,呢個budget應該可以包埋家電(當然要睇送食飯),入埋伙,同埋可以裝得見得下人啦

CHANLE22
|
ash_yehyeh 發表於 18-4-20 09:22
連埋材料(自己去買),你預$1000/呎左右,呢個budget應該可以包埋家電(當然要睇送食飯),入埋伙,同埋可 ...

1000蚊仲金
登!登!登!
|
回覆 CHANLE22 的帖子

對設計公司及裝修師傅唔好有祈望, 大大細細既物料及修改處一定要白紙黑字寫得清清楚楚及雙方簽名確認

要按自己需要整全屋水電位, 特別係廚房

ash_yehyeh
|
CHANLE22 發表於 18-4-20 09:24
1000蚊仲金

你自己計下條數

去電器鋪睇下成間屋電器要幾錢(包埋電器)

因為電器其實都好金
MissPianist
|
之前我裝修個師傅跟得幾仔細報價亦幾清晰,你需要既可以俾contact你
CHANLE22
|
登!登!登! 發表於 18-4-20 09:32
回覆 CHANLE22 的帖子

對設計公司及裝修師傅唔好有祈望, 大大細細既物料及修改處一定要白紙黑字寫得清清楚 ...

講的好岩 真係要白紙黑字
Poyau
|
CHANLE22 發表於 18-4-20 09:18
好金哦 都要成40萬

六百幾呎 全屋裝修 40萬算平
mimi005
|
找自己朋友介紹啦,起碼你見過d手工
mimi005
|
Poyau 發表於 18-4-20 14:12
六百幾呎 全屋裝修 40萬算平

真平,我 711 呎用左 63 萬,同 cinda 姐講的一樣
wcpcelia    發表於 18-4-20 19:30
timoneyu
|
找cfu中 求介紹pm
Iamhannah
|
回覆 timoneyu 的帖子

我試過2次大裝修 1次小裝修
自己搵師傅 同裝修公司都試過
不如想問咩你PM 我 , 就咁PM 你 打手咁

藍尾巴
|
有用開既cf,朋友用過都話ok,人駁人咁介紹,佢期好full 真心好cf難搵。

提你咩都要寫到清清楚楚,最簡單就搵3-5間報價,再將報價單拼一拼,就知有咩項目無寫,再叫d公司寫返再報價 你咁問得,d公司會覺得你識d野,唔會太過份。 自己要多上去睇,睇下用咩料,因為有人寫貴油人但用平油,你唔上去睇,佢油完掉左個罐就死無對証。如果油油想靚d,等得就11-12月返北風先油,夏天多雨,油左都唔靚。。。
Poyau
|
mimi005 發表於 18-4-20 15:58
真平,我 711 呎用左 63 萬,同 cinda 姐講的一樣

真係成900蚊呎 甚至過千
lolomaymay
|
白紙黑字都唔好手寫haha 我之前裝修D師傅手寫報價單都睇唔清楚 結果討論得有少少不快.

反而朋友用D網上裝修平台仲清晰 有咩改動就即刻係電腦改出過張報價單比你
bluegirlwai
|
報到,我冇搵裝修公司。
直接搵師傅裝修咋,我度左尺等緊出報價單