婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

茄紅素 發表於 18-5-18 21:18
我都係,一直食紅莓素
咩都試過
都係無啦啦發

食抗生素會好傷身,返發機會仲高,睇中醫一樣有幫助,但抵抗力唔夠,一樣會返發!

禁止訪問

大宅

回覆樓主

朋友教滴精油在底底,念珠菌同陰道炎也舒緩了

男爵府

每年厦天都會發, 早幾日無啦啦好痕, 我用熟水清洗, 同埋返工都換底底, 希望今年無事

瑪瑙宮

ppkid 發表於 18-5-23 01:04
朋友教滴精油在底底,念珠菌同陰道炎也舒緩了

請問係邊種精油?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

Rachelmammy 發表於 18-5-18 23:02
有洗陰道益生菌

未聽過?請開係點樣架?響邊買?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

我以前都經常有尿道炎的問題,後來在街市的生早藥店個老板就幇我拾左3樣野叫我返去煲來飲,我飲左第日就無事,老板叫我千萬不能食酸,辣和炸野,好易發,仲有不好食朱古力,現在我每個月都煲一次飲,ok哦。(魚腥草,金丝草,田灌草),將所有野一齊煲5碗水煲至2碗左右啦,分2次飲就ok啦。

大宅

moonlight9198 發表於 18-5-24 23:30
請問係邊種精油?

Lavender + tea tree 直接滴落底底
佛手柑1-2滴坐浸15分鐘, 持續一星期

大宅

WingsBobo 發表於 18-4-20 13:45
尿道炎好辛苦
唔知道點解好易返發,尿道炎真係好痛苦, 有無JM同我一樣成日都會反發?
唔知有咩方 ...

5年無翻發,前幾日又係翻發,我以為同先生行埋磨擦,搞到今日先睇醫生,高燒中

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

夏天咁熱, 唔好着咁窄既褲, 好易發, 我都好怕

大宅

WingsBobo 發表於 18-4-20 13:45
尿道炎好辛苦
唔知道點解好易返發,尿道炎真係好痛苦, 有無JM同我一樣成日都會反發?
唔知有咩方 ...

唉... 2年几冇發,刚刚發了尿道炎仲有血...
同医生講有机會有bb 係咪吾會比果隻疴小便變橙色的藥我 ..

好辛苦呀!!!

複式洋房

Adayung 發表於 18-5-25 09:11
我以前都經常有尿道炎的問題,後來在街市的生早藥店個老板就幇我拾左3樣野叫我返去煲來飲,我飲左第日就無 ...

請問每一次煲要買幾多?

大宅

好媽媽勳章

C9313 發表於 18-6-22 21:03
請問每一次煲要買幾多?

分量不用太多,魚腥草買10元,車前草2扎10元,金絲草10元,其實你去買時話一個人飲,佢都會拾給你的 ,有時我會凈買魚腥草紅蘿白,馬蹄,粟米和豬肉煲湯,都有防屎道燊功效,(魚腥草是有天然抗生素的功效,可清身體上,中,下三焦的熱氣和有消炎作用,就算常食都不會有抗藥性的問題,因為是天然性的抗生素,好過食西藥傷身)

複式洋房

Adayung 發表於 18-6-24 08:05
分量不用太多,魚腥草買10元,車前草2扎10元,金絲草10元,其實你去買時話一個人飲,佢都會拾給你的 :funn ...

好的,謝謝你!

複式洋房

Adayung 發表於 18-6-24 08:05
分量不用太多,魚腥草買10元,車前草2扎10元,金絲草10元,其實你去買時話一個人飲,佢都會拾給你的 :funn ...

請問係邊度買架??我係菜儅都揾唔到

大宅

好媽媽勳章

miki愛吃辣 發表於 18-6-24 08:44
請問係邊度買架??我係菜儅都揾唔到

山草藥店or賣煲湯料的檔口

大宅

ecling 發表於 18-5-18 18:50
食呢隻,澳洲品牌

想請問我買咗同一牌子,但樽面冇註明25000 mg, 請問2樽有什麼分別? 抑或包裝改了?謝謝!

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

mspang 發表於 18-7-14 18:53
想請問我買咗同一牌子,但樽面冇註明25000 mg, 請問2樽有什麼分別? 抑或包裝改了?謝謝!

...

你嘅樽香港買?行貨?
我介紹係美國網購,係水貨。
你可以睇下你樽成份有幾多mg
主 賜 平 安

大宅

ecling 發表於 18-7-15 13:11
你嘅樽香港買?行貨?
我介紹係美國網購,係水貨。
你可以睇下你樽成份有幾多mg

係香港mannings 買㗎!我見佢成份mark 住 cranberry 25g.....可能吾同包裝?!

首頁

尾頁

跳至