我有老花了

lmc2005
|
近呢個月睇近野懵查查 拉遠或唔帶眼鏡就清楚好多 唔想老花咁快嚟其實可唔可以食d乜嘢可以補呢
Shirleychansl
|
lmc2005 發表於 18-4-20 20:48
近呢個月睇近野懵查查 拉遠或唔帶眼鏡就清楚好多 唔想老花咁快嚟其實可唔可以食d乜嘢可以補呢
...

Me too
lovebbb
|
Me too
杜小田
|
lmc2005 發表於 18-4-20 20:48
...

有 4 字頭老花都好合理, 不用太難過
若曦
|
上網查林燕妮老花, 佢講過自制菜汁可冇老花.
wcpcelia    發表於 18-4-22 10:35
lmc2005
|
我都係岩岩到4張就咁大變化(emoji)
fionakong2008
|
me too ,感覺自己離變老太婆不遠
hellohellojenny
|
我接近四張,已經慢慢感覺自己開始老花,因為睇野會拉遠睇
ctsang1006
|
我都係,未到四張
RT
|
依家成日要用手機/iPad 睇野,唔想早老花就難啦
|
年紀大就有架啦,正常過正常,平常心接受佢的來臨。
芝麻街
|
me three 啦
風扇    發表於 18-4-21 18:12
Pulmma
|
同想當年年姨媽到一樣, 要來, 擋都擋唔住
SARIDON
|
若曦 發表於 18-4-20 22:06
上網查林燕妮老花, 佢講過自制菜汁可冇老花.

我試過啦,無用。。薯仔蕃茄蘋果甘筍,日日打嚟飲,飲咗3個月,我老花仲深過未飲之前。。
toffeetong
|
Pulmma 發表於 18-4-20 23:38
同想當年年姨媽到一樣, 要來, 擋都擋唔住

到姨媽要走,也是留不住。
amalee    發表於 18-7-25 10:55
堅媽
|
看看

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
papagirl
|
我之前開始有老花徵象,日日食紀子,一日10粒反應不大,我口痕食咗成四50粒一日,一個禮拜就冇咗老花了
若曦
|
SARIDON 發表於 18-4-21 01:47
我試過啦,無用。。薯仔蕃茄蘋果甘筍,日日打嚟飲,飲咗3個月,我老花仲深過未飲之前。。
...
我剛有就飲,即是開始睇嘢矇,飲左一星期便清了,之後持續了大半年, 不過之後懶便冇繼續,另外也怕吃太多生薯仔.
Shirleychansl
|
papagirl 發表於 18-4-21 06:46
我之前開始有老花徵象,日日食紀子,一日10粒反應不大,我口痕食咗成四50粒一日,一個禮拜就冇咗老花了:kek ...

現在你有冇老花呀,是否要日日食
簡單小小姐
|
若曦 發表於 18-4-21 07:10
我剛有就飲,即是開始睇嘢矇,飲左一星期便清了,之後持續了大半年, 不過之後懶便冇繼續,另外也怕吃太多生薯仔 ...

食生薯仔有咩唔好呀?