有無小朋友去岑x 到做矯齒

sweetannann
|
我女女8歲, 牙齒生得好唔齊,上排又有少少哨,之前聽呢度jm 講可以唔使等到中學先箍牙,有d 牙醫可做矯齒服務。
於是上個月終於book 到岑x , 但係個姑娘開頭唔俾我book.話要好嚴重咬合問題先可以做矯齒,最後我堅持話想見見醫生先俾我book. 但佢就講明consult 都要2000, 唔計xray 之類。

錢其實都唔係問題,但我怕去到醫生人地覺得我強人所難,或者根本無呢個矯齒服務,有無jm 試過?小朋友大概幾歲? 謝謝你們
ChloeMa
|
我個仔 10歳時都去過睇岺 (幾年前),因為牙齒生到亂晒。 佢睇咗,話其實佢d牙都 ok,有80分,如果要靚嘅可以㧜,如果唔係可以唔洗。 我老公話當時無收$ 唔知宜家係點。
appleyuen
|
諮詢費免費㗎喎, 佢係咪想耍走你
sweetannann
|
appleyuen 發表於 18-4-22 12:24
諮詢費免費㗎喎, 佢係咪想耍走你

唔知係咪姑娘知道可能唔收錢,廢事book 咁多,所以我就係想知小朋友有無得做矯齒,唔想浪費醫生時間
appleyuen
|
諮詢費2000蚊好貴喎, 正常都係幾百蚊
appleyuen
|
sweetannann 發表於 18-4-22 13:16
唔知係咪姑娘知道可能唔收錢,廢事book 咁多,所以我就係想知小朋友有無得做矯齒,唔想浪費醫生時間
...

我細女都book咗呢個月尾見醫生但都冇話要諮詢費
sweetannann
|
appleyuen 發表於 18-4-22 15:04
我細女都book咗呢個月尾見醫生但都冇話要諮詢費

回來分享下可以嗎

appleyuen
|
sweetannann 發表於 18-4-22 15:50
回來分享下可以嗎

ok
DoReMi媽媽
|
荃灣嗰個嗎?
sweetannann
|
DoReMi媽媽 發表於 18-4-22 16:31
荃灣嗰個嗎?

Yes r
潘高壽
|

我仔女、岩岩上月睇左矯齒科、book 左兩個月、個醫生勁好人。
頭一次睇800、做模、照 x Ray 另加400,岩岩果個星期六、落埋牙線。
呀女11歲,唔駛mok 牙就 cool 得、先比27000、之後每次2000(隔一月調整一次牙線)直至比埋尾數,共54000。
呀仔十歲,就煩 d 要mok 4隻先 cool 得、現排期中、又係54000全包!
兩個人一齊比左個 discount 我、原價58000/1個人價錢。
wcpcelia    發表於 18-4-23 16:24
桃哈多
|
潘高壽 發表於 18-4-23 00:21
我仔女、岩岩上月睇左矯齒科、book 左兩個月、個醫生勁好人。
頭一次睇800、做模、照 x Ray 另加400,岩岩 ...

請問睇邊位矯齒醫生呀?
小ice
|
潘高壽 發表於 18-4-23 00:21
頭一次睇800、做模、照 x Ray 另加400,岩岩 ...

睇邊個
DoReMi媽媽
|
sweetannann 發表於 18-4-22 23:42
Yes r

佢喺荃灣好耐了,好耐以前睇過佢一次,係有醫德嘅醫生,不過我知佢好多人排,好難排,所以改咗出九龍睇。 姑娘話consult都要$2000, 似太多booking, 想趕客。
sweetannann
|
DoReMi媽媽 發表於 18-4-23 12:42
佢喺荃灣好耐了,好耐以前睇過佢一次,係有醫德嘅醫生,不過我知佢好多人排,好難排,所以改咗出九龍睇。 ...

其實我都feel 到,佢好唔想我book, 佢話8歲無咩嘢做到,所以我先好糾結唔知去唔去
gigiic
|
幾個月前睇過, 喺九龍, consult唔收錢, 不過已轉第二個睇
DoReMi媽媽
|
sweetannann 發表於 18-4-23 16:26
其實我都feel 到,佢好唔想我book, 佢話8歲無咩嘢做到,所以我先好糾結唔知去唔去
...
會唔會佢意思8歲未生定,太早睇完都唔會決定矯齒呢? 樓上JM小朋友,10同11歲佢又冇話要咁收費喎!
appleyuen
|
sweetannann 發表於 18-4-22 15:50
回來分享下可以嗎

今日細女见完醫生,要42000,今日照埋X光收2000, 會喺42000嗰度扣返
mercurycc
|
appleyuen 發表於 18-4-30 19:29
今日細女见完醫生,要42000,今日照埋X光收2000, 會喺42000嗰度扣返
大女已箍完牙?
jollyma
|
你不如睇兒童牙齒專科醫生先,因為有啲係同功能性有關,例如影響食嘢,就要即箍,否則純外觀既,就可以等到換晒牙先箍