大陸上網電話卡

士多啤梨熊
|
請問番大陸買邊種卡上網最抵?
以往買開深水埗$50三日1GB,但因為近排要每個月上去一兩次,次次買$50卡唔抵
從化卡係唔係已經冇曬?
日租卡仲買唔買到?
mandy952
|
士多啤梨熊 發表於 18-4-22 14:52
以往買開深水埗$50三日1GB,但因為近排要每個月上去一兩次,次次買$50卡唔抵 ...

一出關口就有啦
士多啤梨熊
|
mandy952 發表於 18-4-22 15:28
一出關口就有啦

請問係邊種卡?
mandy952
|
士多啤梨熊 發表於 18-4-22 15:38
請問係邊種卡?

日租卡,但上唔到whtapp,youtube
言迷
|
你呢個情況要個個月上不如用3地plan
3台198蚊有10gb,2gb係3地data
zone123
|
3台
中港澳一年8G $380免翻牆

另外中港澳一年3G $180都免翻牆
言迷
|
zone123 發表於 18-4-22 18:11
3台
中港澳一年8G $380免翻牆
唔駛咁貴....佢好多4.5g plan都有送2gb
Poyau
|
士多啤梨熊 發表於 18-4-22 14:52
以往買開深水埗$50三日1GB,但因為近排要每個月上去一兩次,次次買$50卡唔抵 ...

考慮用大中華plan
ifcsir
|
mandy952 發表於 18-4-22 16:02

日租卡,但上唔到whtapp,youtube

how much?
mandy952
|
ifcsir 發表於 18-4-23 03:26
how much?

150左右
大力大力
|
在香港買中移動,在國內時電話咭用漫遊上網,才可用到Whatapps,否則便廢大半武功~
ifcsir
|
mandy952 發表於 18-4-23 06:29
150左右

咁咪好貴囉150蚊一日
mandy952
|
ifcsir 發表於 18-4-23 07:38
咁咪好貴囉150蚊一日

唔係,係內存150,每月扣6元,用數據再1元500mb
wcpcelia    發表於 18-4-23 16:54
mushroomm
|
樓主要唔要有埋電話號碼?
mandy952
|
mushroomm 發表於 18-4-23 08:29
樓主要唔要有埋電話號碼?

有電話號碼,其實上網search大陸日租卡就有好多資料
馬明嫂
|
用自由鳥/Airsim
第一 一咭世界通行
第二 只買所需日數 中國20蚊日
第三 Whstapp Facebook 完全無問題
三棵樹
|
regular 成日要去的話,可以上中聯通網上做隻自由套餐,最平揀一項,簽24個月,月費11蚊
佢有得揀 1)香港通話 。2) 香港數據。 3) 大6通話 。 4) 大6數據
佢係一卡2号,可以收大6 SMS

如果唔係regular,自由鳥叫做好用又方便,20蚊一日

最緊要係香港出嘅卡,可以上到FB 同whatsapp
甜心蕃薯
|
大力大力 發表於 18-4-23 07:14
在香港買中移動,在國內時電話咭用漫遊上網,才可用到Whatapps,否則便廢大半武功~
...

請問係自己本身電話號碼漫游上網嘛?