家庭理財

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

一D都唔出奇,保險代理人首3年離職率有九成以上,所以話自己個agent 有幾咁好都係廢話。

禁止訪問

珊瑚宮

回覆樓主:

直接搵CS問

禁止訪問

回覆樓主

複式洋房

回覆 mrwingwing 的帖子

搵個岩的人跟/有咩問題打去CS問,你個孤兒單係咩單。

大宅

mrwingwing 發表於 18-5-22 01:20
有冇人可以真係幫幫手已經大約一個月嗰度仲未有人回覆我,依家真係唔知點算
...

你其實係想問乜嘢? 我都成日幫人睇其他公司單,或者可以幫到你,私隱問題大家SMS講啦
Don't worry, be happy to yourself and your family!

侯爵府

回覆樓主:

我早年買的全是方孤兒單,打去cs問就ok.
之前我要claim意外/醫療,有個近期另一公司agent主動話幫手,但我打去cs問完,手續好筒單,我自己搞掂哂添.

不過如身邊有一/二個現職agent,可聽多個意見,都係好事黎

禁止訪問

男爵府

虎到金來勳章 2018復活節勳章

寄張 annual statement 嚟先知轉左邊個 agent

之後自己約嗰個 agent 見面 review 一次張單, 無特別就放喺度咋

洋房

mrwingwing 發表於 18-7-16 19:38
就係冇我已經就嚟放棄

無人跟?

洋房

j_joycie 發表於 18-7-16 22:23
寄張 annual statement 嚟先知轉左邊個 agent

之後自己約嗰個 agent 見面 review 一次張單, 無特別就放喺 ...

起碼你有睇信都知轉左agent,我身邊係有人唔知轉左的個agent,有事起上黎根本搵唔到人幫手。

大宅

我agent無做, 好快就轉介左比另一個, 但佢好似只call過我一次, 過時過節send祝賀詞甘, 我唔太like, 佢只係一心想我加單加保費, 咩都唔加米索性當無你呢個客, claim錢我會直接打去CS, 仲好, 係有得claim嘅始終都係有得claim架啦

伯爵府

j_joycie 發表於 18-7-16 22:23

之後自己約嗰個 agent 見面 review 一次張單, 無特別就放喺 ...

我都是接到信知道轉咗邊個agent, 電話聯絡後相約出來見面review一次張單,之後呢三幾年從沒聯絡過!

伯爵府

mrwingwing 發表於 18-4-23 13:57
想問下有冇遇見過孤兒單嘅情況,佢哋嘅解決方法係點

谷鬼氣,已cut 曬,乜都唔買
仲衰過孤兒單,小朋友入左急症,call 經紀,話保單唔包
n 過月,我打去客服問野時,順便問下我份保單其實包唔包去睇急症時費用
客服話我份保單可以claim ,但個經紀又話唔可以

個經紀態度都唔好,叫你買保險時就笑曬口,有事就求其敷衍你,就話乜都無得claim

所以我斷供曬,我份保險無儲蓄成份,其實斷供,係咪乜錢都攞唔返

男爵府

好媽媽勳章

mrwingwing 發表於 18-4-23 13:57
想問下有冇遇見過孤兒單嘅情況,佢哋嘅解決方法係點

家姐個保險經紀(A)無做,家姐D單全部由保險公司安排轉左比另一個唔識的經紀(B), 聽講(B)同(A)是同一條TEAM,(B)是(A)的下線,但家姐自己搵左同一保險公司的另一經紀(C),(C)同(A)&(B)不同TEAM,家姐填晒表申請轉經紀,點知前兩日收到保險公司的信話唔批比佢轉經紀,原因只是講話公司政策,一定要佢跟(B), 想問下大家知唔知可以咁架咩?我係客都無權揀SERVE我既經紀咩?可以去保監投訴這間保險公司嗎?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至