夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

soso1227 發表於 18-7-21 10:30
冇可能。
除非當自己打份工或已經唔愛佢。
女人唔離婚,不等於要接受個只識返屋企嘅男人。

好同意,如果個女人肯同人分男人一定唔係愛
唔好點評我

大宅

natnatlau 發表於 18-8-24 13:32
希望你同老公一直幸福

好多謝你。今次件事令我反省好多,婚姻出現第三者,先唔好怪責自己同第三者,要檢討自己。

珍珠宮

Vanessawong1314 發表於 18-6-9 18:02
我想同大家說,唔好輕易放棄一段關係,你地可以唔信輔導,可以唔信和合,但要相信自己同愛。一段關係由好 ...

自己、愛、和合,其實我都唔信

Regardless 你選擇些甚麼,選擇一個你無悔、你內心(而不只是表面看起來)能夠駕馭的選擇就 ok

如果有小朋友,離不離婚的考慮終歸都是我本人高不高興
細個睇住父母困獸鬥,初小咁細喎,我情願佢地離婚
未到高小佢地離了,我媽卻不知所謂的活下去,一樣家嘈屋閉

珍珠宮

Vanessawong1314 發表於 18-8-22 10:34
好耐無上來,經過今次,我地知道對方的諗法,相處好好多。我明白,好多人說出過軌的老公唔要擺就,但如果 ...

其實無咩可能搵到一世都唔犯錯既人

留低或走既原因各適其式
自己無呃自己
對感情同conduct 不要太高 standard
傷極有個譜

有些人只許周官放火,不准百姓點燈
自己玩就得,另一半玩俾佢知道了就要走
於我而言其實莫名奇妙,大概係我不太接受 double standards

禁止訪問

大宅

nsychristy 發表於 18-9-2 15:15
其實無咩可能搵到一世都唔犯錯既人

留低或走既原因各適其式

同意,正因為我無出軌過,所以不會容忍老公有第二個。

大宅

Loveille 發表於 18-9-4 12:16
祝福你! Supoort U!

多謝你。曾經,我真係有諗過自殺,但清醒後,我知道咁做太自私,因為我仲有個囡。我記得,社工講過,選擇總比困難多。我亦記得師傅講過,只要心存善念,上天會將好的事情留到最後先俾你。
我亦記得呢度有jm私下同我講,叫我振作。我真心多謝你地。

禁止訪問

大宅

超級女超人 發表於 18-9-13 13:44
其實都明,但你又係咪可以真係原諒到佢,你先考慮一齊返啦,你之後唔會再成日懷疑佢咩,到時辛苦嗰個係你 ...

我都成日懷疑,我唔知點面對?

禁止訪問

複式洋房

我也正面你的處境,也完全明白你的想法。

我是剛8月尾發現的,佢地剛撻著左兩個月,我好難過,但為了小朋友,我唔想離婚,他也從來無打算離婚,有同老公傾,其實有左小朋友後,兩夫婦不太多私下靜靜傾訴的時間,每日對住小朋友嘈嘈嘈,夫妻生活也不美滿。。。。大家也去到極少關心對方的地步。。。我承認兩個生活上也去到公式法的地步。。。雖然今次知道佢有第三者果刻不是太激動,因為第二次了,但也是想比個完整的家比兩幼小朋友。内心委屈的,肉痛的,不過我地的問題其實如無第三者,情況是不會有突破的,現在大家正努力相處,修好。但現每日的心情也大上大落,也未能控制到自己唔去check 佢手機,,><

大宅

makili38 發表於 18-9-13 17:01
我也正面你的處境,也完全明白你的想法。

我是剛8月尾發現的,佢地剛撻著左兩個月,我好難過,但為了小朋 ...

Jm 慢慢來,只要你同c6有心,一定可以解決到。

複式洋房

回覆 Vanessawong1314 的帖子

但老公還未同個小三斷,個小三keep 住whatsapp 同打電話比老公,老公話個女仔雖然短短三個月相處,但條女愛得佢死心塌地,所以唔敢立即斷,怕她出事,只有拖住,等她淡化。叫我比時間佢去處理!
但知他們keep 住聯络,個心好唔開心,他一有message 震機,我就好敏感,好忐忑。雖然有次見到佢地通話時間record 只有一分鐘,其實應該係好事,証明老公無再同她煲電話!

可以怎樣?等到幾時?好煎敖><”

我真係好想打比個小三,鬧爆佢搶人老公!

大宅

makili38 發表於 18-9-17 23:39

但老公還未同個小三斷,個小三keep 住whatsapp 同打電話比老公,老公話個女 ...

要斷 好難一時三刻
畀啲時間大家

男爵府

makili38 發表於 18-9-17 23:39

但老公還未同個小三斷,個小三keep 住whatsapp 同打電話比老公,老公話個女 ...

呢個係藉口,你老公唔想斷,有心斷唔回覆唔聯絡,對方知乜事

大宅

SUMSUM_88 發表於 18-9-19 00:20
呢個係藉口,你老公唔想斷,有心斷唔回覆唔聯絡,對方知乜事
對。視乎自己 c6有無心去處理。

複式洋房

佢話唔敢唔 reply, 怕個女人會走上佢公司找佢 ! 所以暫時未能立即唔理佢 ! 覺得小三未放得低 !
個小三係好痴心型, 只識了老公短短三個月, 本來外國有份好難得又大好前途的工她都放棄了, 就是為了唔想同我老公分開 ! 所以另老公覺得好對佢唔住, 更加唔敢講 d hurt 佢的說話, 另她突然前途又無人又唔要佢, 佢話唯有等事情慢慢淡......

我覺得, 做得小三都預左, 她所謂的放棄前途係佢自己的選擇, 反正小三有實力, 唔怕無好前途 lor, 加上佢現在咪一樣有份工返緊, 又唔係等人養 !

其實我 concern 的係老公無主動同我講佢地現在的情況, 每次都是我問佢先講, 或 check 佢手機 先知 (其實佢都 delete record, 唔想我知小三電話 ! 但總有忘記 delete 的一刻) .........對果邊咁仁慈, 有無考慮老婆這邊的煎熬 ?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 makili38 的帖子

如果你老公怕小三走上佢公司,難道就唔怕你走上佢公司?
出來玩,俾小三知佢公司地址?
咁怕hurt小三,佢就唔怕hurt你?
完全係藉口。
咁拖下去,佢地感情更深,
先起左小三個底先。

翡翠宮

makili38 發表於 18-9-19 12:18
佢話唔敢唔 reply, 怕個女人會走上佢公司找佢 ! 所以暫時未能立即唔理佢 ! 覺得小三未放得低 !
個小三係好 ...

世上何來有離吾到既婚同分吾到既手
荒謬

複式洋房

我現只有從佢的表現去觀察佢想维繫頭家定要霧水情缘。但容忍有時限的,其實我已經好想打比個小三!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊