自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我D想放晒係NAS
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

瑪瑙宮

kelkmk 發表於 18-6-9 21:08
我D想放晒係NAS

幾多個Bay

伯爵府

畀面勳章

tkop 發表於 18-6-9 21:14
幾多個Bay

普通家用2bay夠用

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

插入USB部電腦有什麽反應?
無視?
如果係有反應睇下用windows內置嘅修復得唔得
但千祈唔好撳錯格式化
如果唔係真係唔止8K

呢個方法當然都有風險
而且機會都係好微
不過有幸成功
盡快復製

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

瑪瑙宮

kelkmk 發表於 18-6-9 21:17
普通家用2bay夠用

行Raid幾?

伯爵府

畀面勳章

tkop 發表於 18-6-9 21:24
行Raid幾?

2隻唔會行0,一定行1。

瑪瑙宮

kelkmk 發表於 18-6-9 21:25
2隻唔會行0,一定行1。

which brand/model

伯爵府

畀面勳章

tkop 發表於 18-6-9 21:27
which brand/model

我當年係買Synology DS213

果時佢有網上demo,佢個OS我覺得比Q記好用,所以買佢。

宜加用2隻4TB,基本夠用。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

普通家用2bay夠用

點樣成個樣,謝謝分享

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

kelkmk 發表於 18-6-9 21:32

我當年係買Synology DS213

見到名字了

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

我upload哂上Google 相片,無限容量

複式洋房

雖然貴,但無價寶黎,當買個教訓

侯爵府

lam133 發表於 18-4-24 14:00
你點樣儲存相片

移動硬碟,有冇聽過?或者用cloud

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

咁貴

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lam133 發表於 18-4-24 13:08
要整8000元以上

黑到一個點

要backup架
放下自在

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

C6買雲端hard disk , 另外仲有兩隻舊hard disk 三個copy

公爵府

oran04 發表於 18-4-24 15:28
貴都要整,修理hdd有一定環境要求,專業整的是好貴。如果唔要data當然唔使呢個價,但啲相影唔返了。
提提你 ...

姐點?9唔9郁下部hd?

子爵府

bks2014 發表於 18-6-9 22:48
移動硬碟,有冇聽過?或者用cloud

同google 相片同nas 有咩分別?

子爵府

honeykerry 發表於 18-6-9 22:46
我upload哂上Google 相片,無限容量

同nas 有咩分別?

子爵府

普通家用2bay夠用

幾錢同有無限期?

首頁
45678...10

尾頁

跳至