自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

yucl_hk 發表於 18-6-28 22:28
save 一份去雲端是常識吧

N年前未有艾風影既相係咪放唔到?

公爵府

babyboy2013 發表於 18-6-28 19:46
行raid,最好買4 bays, 初頭買兩只4t , raid1, 咁dual copy, 要兩只齊香先total loss, hardisk 買 企業版, ...

我仲好亂,要揾下去電腦商場硏究下先

大宅

lam133 發表於 18-4-24 13:08
要整8000元以上

黑到一個點

可能系casing 電子板壞,或插頭斷針,hard本身冇事,我之前就casing usb插位斷針,在淘寶買翻個casing,裝翻hard disk入內就ok, 但妳cases未必一樣,可試試!

子爵府

要整8000元以上

黑到一個點

以後要做埋上傳與外置hard disk 存檔

洋房

回覆樓主:

留毛

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

曾經就係甘壞左⋯⋯好多相都花左/救唔到

但照比錢整(3-4年前6千幾)
因為想盡救一張得一張

之後買兩個save相,萬一一個死都有一個安全save低先

子爵府

回覆樓主:

問多幾間,應該$3-4,000左右,可以恢復九成幾相片,拎上深圳整應該平好多

吓.......剛發現......原來個post 甘耐之前

琥珀宮

一定不會只存放一個地方,我會存放三個不同地方

珍珠宮

又一單冇 backup

伯爵府

我都試過相機張記憶卡突然壞佐!還要是剛剛拍了兩天珍貴的旅行照片和錄影,托老人家的福,全部可以在最靚的位置攝錄!結果未過電腦就無晒!喊佐1日!最後花幾千元只救到部份照片,錄影無得救!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

sd card, hard disk, pc

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

要整8000元以上

黑到一個點

我都試過

禁止訪問

大宅

kelkmk 發表於 18-6-10 00:19
放件野係屋企就搞掂。

3大牌子網上體驗

請問有無教用nas的地方或網站? 家有一部但唔識用

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

以前試過無整,但收埋等將來平D先整,
依家一式三份 手指丶SD咭丶光碟 希望安全D。

子爵府

姐係點,放相係hard disk之餘要再make another copy of 個hard disk?
咁就安全啲?

大宅

要整8000元以上

黑到一個點

我仲慘,我個壞左,老公朋友話,可以幫我地整,拎左之後我幾個月問一次,個朋友話未得,跟住幾年後再叫老公問下。我老公話你當冇咗啦。而家已經差唔多十年,我都唔明點解可以咁,你整唔到/唔見咗都講聲呀,我女d相同片全部喺晒入面呀陰公

伯爵府

畀面勳章

letsdoit 發表於 18-10-21 12:57
請問有無教用nas的地方或網站? 家有一部但唔識用

相信所有代理都肯教你點用
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

子爵府

sunny.moon 發表於 18-4-24 16:03
我之前有個 2 T,,, 工人跌爆左!!1X 年珍貴相、片冇晒!!當時真係崩潰!! 去深水埗問冇人肯整!! 後尾 ...

請問有無link? 之後問過深水埗要$4000~$8000
大約十幾gb

首頁

尾頁

跳至