論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位有無好介紹?一般家常菜的中英文cook book,想試吓俾姐姐自己照住煮。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

我鐘意 "簡易食譜",佢本身食譜大眾化得嚟材料亦好簡單,步驟亦唔複雜

別墅

MM2H 發表於 18-4-26 14:19
我鐘意 "簡易食譜",佢本身食譜大眾化得嚟材料亦好簡單,步驟亦唔複雜

請問邊度有得賣?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

Zamb2014 發表於 18-4-26 16:13
請問邊度有得賣?

大多書局都有呀,應該出左2本了, 英文叫Christine's recipes

象牙宮

Zamb2014 發表於 18-4-26 11:41
請問各位有無好介紹?一般家常菜的中英文cook book,想試吓俾姐姐自己照住煮。
...

中介公司网上有貼食識的。

去看吧。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

Zamb2014 發表於 18-4-26 11:41
...

http://www.fehd.gov.hk/tc_chi/pleasant_environment/tidy_market/today_market_food.html

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至