親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想考完試6月底weekend 去玩2日..

暫時見到官網訂最平, RMB1898, 包room, breakfast & 水上樂園 (2大1小)

永安, HKD2900, 包 船飛, room & 水上樂園 (2大1小)

請問還有其他扺玩價錢嗎?

Thanks!

伯爵府

回覆樓主:

永東、明星

大宅

Mingfaihome 發表於 18-4-26 15:56

暫時見到官網訂最平, RMB1898, 包room, breakfast & 水上樂園 (2大1小)

試下淘寶,都幾平

大宅

bentracy 發表於 18-5-5 17:39
試下淘寶,都幾平

請問有冇link?

水上樂園2大1小都成HKD700, 去2日一夜d時間都好趕

熊貓酒店有冇泳池呢?

大宅

Mingfaihome 發表於 18-5-5 17:53
請問有冇link?

【我在飞猪发现了一个不错的商品,赶快来看看吧。】http://m.tb.cn/h.WyhHbQl 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥GTDM0towZrz¥后打开(emoji)手淘(emoji)

我去三天二夜

唔要熊貓酒店有冇泳池,我估無,因為有水上樂園

大宅

Mingfaihome 發表於 18-5-5 17:53
請問有冇link?

【我在飞猪发现了一个不错的商品,赶快来看看吧。】http://m.tb.cn/h.Wy6NUce 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥LhGv0towwMU¥后打开(emoji)手淘(emoji)

如無國內電話,可叫佢俾電話號碼你訂,佢會send 反短信俾你(WeChat)

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主

我黎緊6月中都去,5大1細, 打算分開訂
唔住景區酒店,自己搭車

大宅

joeyjoey223 發表於 18-5-8 12:26
我黎緊6月中都去,5大1細, 打算分開訂
唔住景區酒店,自己搭車

你地包車嗎?

男爵府

減齡達人勳章

Mingfaihome 發表於 18-5-8 13:58
你地包車嗎?

包車好貴,仲計劃緊

大宅

joeyjoey223 發表於 18-5-8 14:51
包車好貴,仲計劃緊

我5年前去過,今年計劃去,現在睇緊資料

大宅

回覆 Mingfaihome 的帖子

剛剛去完回來了, 我地坐7:40船去蓮花山港, 一出境就有shuttle bus 去長隆酒店, 因為只有我們一家人係蓮花港搭shuttle bus, 我問司機可5可以直接去熊貓酒店落車, 十分方便.

套票係淘寶買, 包RMB100 美食卡, 所以我地用左來食lunch, 因為我無wechat pay, 勁5方便, 因為美食卡間餐廳5收玩金, 最後我地食盡RMB100 便算數, 去大陸真係要攪點wechat pay.

食完lunch, 係熊貓酒店地下睇下孔雀& parrots, shopping 下, 之後就搭車去水上樂園, 我囡鍾意玩水, 個水上樂園岩晒佢, 玩到5捨得走, 之後返酒店食dinnerbuffet.
個buffet 好多選擇, 中途有講故事時間, 等大人可以食耐D…

酒店房間佈置好吸引, 但其實裝備普普通通only.又無浴缸.

早上我地個套票無包早餐, 所以直接去水上樂園再玩, 入面D野食都幾貴, 我囡又掛住玩, 所以食左少少野就算… 玩到1pm, 就搭番去長隆酒店等車去蓮花山港回程了…

今次甘玩都洗左差不多HKD4000, 下次可以試下住長隆地鐵附近既酒店, 因為在房裹時間不多, 而食野方面又多D選擇, 請問有無介紹呢?

大宅

Mingfaihome 發表於 18-6-25 16:10

想問下有冇淘寶link?如果係淘寶買,應該點取票?

大宅

回覆 puishan1216 的帖子

我都係呢到JM 介紹, link:

https://traveldetail.fliggy.com/item.htm?id=530362582333&spm=a1z09.2.0.0.57e32e8dYstgMx&_u=pnuv35kb61f

不過要大陸電話號碼, 我找朋友個號碼來用, 一訂完, 酒店call 我朋友, 話收到訂單, 轉頭confirm..
但之後我自己個電話收到msg confirm booking, 可能我淘寶個戶口有我電話號碼
之後我問店主有無文件帶去, 佢話到達時show 証件我個全名便可以..

之前睇過單訂房平少少, 但套票包既園區係可以多次入園, 比分開買樂園票只可以當日入場較岩我地..

如果你食buffet, 不要在淘寶訂, 因為我check in 時訂, 有折扣, 比淘寶再平幾蚊, 最貴係係長隆個apps

琥珀宮

Mingfaihome 發表於 18-4-26 15:56

好玩嗎

珍珠宮

我住出面d 酒店, $2~300 晚

晚餐 $2~300 已很豐富好味

搭直巴來回 @150 左右

大宅

mandy952 發表於 18-6-30 19:38

好玩嗎

我囡好鍾意游水,所以佢覺得兩日一夜5夠,走嘅時候嬲嬲豬,哈哈

如果有時間,玩三日兩夜,一日玩水,一日去動物園,咁就豐富啲

大宅

youhello507 發表於 18-6-30 21:07
我住出面d 酒店, $2~300 晚

晚餐 $2~300 已很豐富好味

請問邊間?我上網search, 見d comment 話dirty.

去長隆要搭的士或是可以搭免費接駁巴士入去?

子爵府

大陸wechat pay 點申請??
用香港wechat pay 一樣嗎??
thx!

大宅

232 發表於 18-7-2 08:40
thx!

我未深入研究,同香港WeChat 5同,我自香港版,但用5到,應該要大陸電話號碼,回鄉证,香港住址,去大陸銀行開户口連結

有JM 可以教下嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

232 發表於 18-7-2 08:40
thx!

要返大6申請電話咭+戶口, 再叫有大6wechat人比封人仔利是先開到! 所以自由版咁多po教人點開返大6開戶口!
放下自在

首頁

尾頁

跳至