2018年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

我第一胎而家37週4,個幾星期前開始有好似m 痛既感覺,不過兩三日一次,但呢個星期開始痛得密左,但仲未有有規律咁痛,留意到分泌物都開始多左,唔知係咪差不多要生喇

大宅

sharlian 發表於 18-4-27 16:32
我第一胎而家37週4,個幾星期前開始有好似m 痛既感覺,不過兩三日一次,但呢個星期開始痛得密左,但仲未有 ...

37週6,我都係呢2⃣️日開始有m痛感覺,我估應該差不多出來了

別墅

回覆樓主

我都係咁諗,但我希望唔好咁快住,因為我琴日先驗b鏈,我驚中左但我又未知結果

伯爵府

sharlian 發表於 18-4-27 16:32
我第一胎而家37週4,個幾星期前開始有好似m 痛既感覺,不過兩三日一次,但呢個星期開始痛得密左,但仲未有 ...

我都係34週開始感覺到m痛,今日係37w6,愈來愈多m痛,但仲未有規律,有時仲覺得扯住痛。分泌物又多左,唔知佢幾時出世呢?

別墅

ipcs 發表於 18-4-27 19:23
我都係34週開始感覺到m痛,今日係37w6,愈來愈多m痛,但仲未有規律,有時仲覺得扯住痛。分泌物又多左,唔 ...

係啊,我都係咁。呢排仲成日肚痾咁,啲fd 都話可能就黎生

大宅

sharlian 發表於 18-4-27 18:08
我都係咁諗,但我希望唔好咁快住,因為我琴日先驗b鏈,我驚中左但我又未知結果
...

咁遲先驗既,我好似36周果時驗

別墅

Mayanma 發表於 18-4-27 21:44
咁遲先驗既,我好似36周果時驗

係啊,因為我前排轉左醫院,所以無咁快比到期我去驗,太遲轉醫院啦

男爵府

sharlian 發表於 18-4-27 20:20
係啊,我都係咁。呢排仲成日肚痾咁,啲fd 都話可能就黎生

我又係。呢排成日肚痛想呵屎。分泌明顯多了。

別墅

全心全意 發表於 18-4-28 01:35
我又係。呢排成日肚痛想呵屎。分泌明顯多了。

睇黎大家啲徵兆都好似,可能真係準備要生

洋房

sharlian 發表於 18-4-30 04:49
睇黎大家啲徵兆都好似,可能真係準備要生
我37週4,都會想黎m個肚脹實嘅感覺但係未去到m痛係有時忍便便好似搞肚痛個種感覺,便便都多左
唔知係咪隨時生得

洋房

回覆樓主

第一胎乜都唔識真係好緊張!又好驚

別墅

mimiho_0414 發表於 18-5-1 09:41
我37週4,都會想黎m個肚脹實嘅感覺但係未去到m痛係有時忍便便好似搞肚痛個種感覺,便便都多左
唔知 ...

我現有都有好多便便,一天要去幾次,而且是較軟的。你地係咪呀?

首頁

尾頁

跳至