有被剪會陰既媽咪到底要幾耐先好番?

kaman0617
|
我被醫生剪開吸個B出黎,下面會陰位腫得好緊要,坐又痛企又痛、好彩D惡露已經見尾,大家要幾耐先好無再痛?
WJWONG
|
回覆 kaman0617 的帖子

我都係要吸出黎,生完大約三星期左右就唔痛啦!
ipcs
|

痛左2個幾星期,第3星期開始唔痛喇
kayi1103
|
kaman0617 發表於 18-4-28 03:40
我被醫生剪開吸個B出黎,下面會陰位腫得好緊要,坐又痛企又痛、好彩D惡露已經見尾,大家要幾耐先好無再痛? ...

我第一胎都係剪會陰+吸出黎,
痛左2星期左右,
啱啱生左第二胎,
冇剪+自然產,
一星期就唔痛喇,
行得走得~
pigpiglamlam
|
上胎有剪痛咗1個禮拜,但我後面都有爆,都幾痛
charmeow
|
我被醫生剪開吸個B出黎,下面會陰位腫得好緊要,坐又痛企又痛、好彩D惡露已經見尾,大家要幾耐先好無再痛? ...

過咗12朝會好d
PhoebeKw
|
一星期左右
珍妮仔
|

剪完會陰聯左針,係咪要拆線架?
kaman0617
|
珍妮仔 發表於 18-5-2 06:40
剪完會陰聯左針,係咪要拆線架?

唔洗⋯會溶
JD930
|
ipcs 發表於 18-4-28 12:19

痛左2個幾星期,第3星期開始唔痛喇

痛咁耐
Lyllianlo
|

我都係要吸個b出黎,出院個時傷口都冇咩點痛,係坐個時要搵野墊同唔好行太多,就算痛,食止痛藥都搞得掂。。。
magging.me
|
我生完後有一個星期都要吃panadol. 吃了就不痛。最辛苦是線頭的位置,要時間溶。
cassie6255
|
magging.me 發表於 18-5-4 22:16
我生完後有一個星期都要吃panadol. 吃了就不痛。最辛苦是線頭的位置,要時間溶。
...

請問其實剪既時,你地feel唔feel到痛架?我覺得一野剪啲肉好痛咁,好恐怖
kimchipoka
|

我都係吸出黎加全剪。痛左兩個幾星期。我老公買左個水泡俾我坐,坐水泡時感覺會無痛得咁勁。加油(emoji)(emoji)會過去的!
|
咁你地下面個傷口有冇痕?因為我生完兩個零星期到覺得下面好痕,係咪因爲個傷口埋緊所以痕?!算是正常?
EstrellaDamm
|
cassie6255 發表於 18-8-19 02:47
請問其實剪既時,你地feel唔feel到痛架?我覺得一野剪啲肉好痛咁,好恐怖

我第一胎時要剪同吸,剪嗰時並唔覺痛。之後都冇咩點痛,第二朝姑娘畀我落床時,已經行得走得,坐都冇問題。
ipcs
|

第二胎都要剪,但傷口唔係太痛,我不用坐水泡。完全埋口都要兩三個星期。
ipcs
|
cassie6255 發表於 18-8-19 02:47

我生兩胎都要剪,都係剪左都唔知。
cassie6255
|
ipcs 發表於 18-8-20 22:56
我生兩胎都要剪,都係剪左都唔知。

咁而家復完同之前有無唔同
ipcs
|
cassie6255 發表於 18-8-21 00:32
咁而家復完同之前有無唔同

第二胎縫針手勢好d,好似快d好返