斷捨離行動

miriam
|
今日第二日,我執到條腰就黎斷
彩色
|
加油!我日日都掉少少,希望快d斷哂
Angelice-BeBe
|
彩色 發表於 18-4-29 14:03

我同你一樣,每日清dd
bbkq
|

me2,如果搬屋……會斷得易D。
我昨晚掉了3對……舊鞋,其實最好方法是一買一掉,因為其實污和舊了都不想再穿!
PCCW2319
|
miriam 發表於 18-4-29 13:58

我今日+5月1日勞動節, 都會進行呢個大project
miriam
|
彩色 發表於 18-4-29 14:03

舊衫噚日執左兩大袋叫我老公丟

今日執露台、櫃頂同鞋櫃,已經丢左 6 袋
家家公主    發表於 18-4-29 15:48
miriam
|
bbkq 發表於 18-4-29 14:06
me2,如果搬屋……會斷得易D。
我昨晚掉了3對……舊鞋,其實最好方法是一買一掉,因為其實污和舊了都不想再 ...

我係唔望有無用,擺左三年以上全丢
miriam
|
PCCW2319 發表於 18-4-29 14:07
我今日+5月1日勞動節, 都會進行呢個大project

我聽日繼續,執唔晒五月我又連放四日,繼續再執
PCCW2319
|
miriam 發表於 18-4-29 14:09
我聽日繼續,執唔晒五月我又連放四日,繼續再執

嘩,你個係超級大project喎

加油
miriam
|
PCCW2319 發表於 18-4-29 14:10
嘩,你個係超級大project喎

加油

無做野個十年好怕要用時無,搞到儲埋好多野,依家決定舊既必去,新既考慮完先買。
greenpea    發表於 18-4-30 10:38
Poyau
|
miriam 發表於 18-4-29 13:58

加油
Tiffany2
|
我都要狠心啲。
家家公主
|
我今日要老公自己郁手掉哂佢D放左15年無郁過既書同雜誌..
VCD CD GAME.....
我自己幾10本睇過一次既小說....
阿仔收埋9年無睇既書...作業...玩具

基本上三年唔郁就應該掉..呢D係負能量..影響家運....:quiet
miriam
|
家家公主 發表於 18-4-29 15:52
我自己幾10本睇過一次既小說... ...

噚晚通知我家老爺佢個堆 DVD 同 CD 不日處理,仲有部 mini-hifi 都想郁埋佢囉
miriam
|
家家公主 發表於 18-4-29 15:52
我自己幾10本睇過一次既小說... ...

係啵!點解會影響家運呢
miriam
|
Tiffany2 發表於 18-4-29 15:49
我都要狠心啲。

我好狠心地鞋櫃得返一對鞋係我既,著開既係晒露台鞋架
家家公主
|

回覆 miriam 的帖子

仲不日...?? 即日啦...

三年唔郁既野又如比人放埋一邊不聞不問...
已經沒有了生氣...死氣沉沉....
試問一間屋充斥住"死氣" 充滿負能量 點會有運行???

唔係我自己講架..係有高人指點過....

|
回覆 miriam 的帖子

其實你可以將不用的物件送出给有需要的人。

我住TKO,有兩個fb群組,我常互送件物,又環保可繼續使用。

簡單小小姐
|
我都好努力斷緊 希望大家有清爽的家
baby_yee
|
miriam 發表於 18-4-29 16:14
噚晚通知我家老爺佢個堆 DVD 同 CD 不日處理,仲有部 mini-hifi 都想郁埋佢囉
...

我都好想掉左一箱冇郁成幾年既cd ar, 基本上而家連cd機都冇。 但未捨得郁