有風濕既jm

ahpoo
|
我呢兩日膝頭好痛,你地有無?我想知自己呢d係咪風濕?
tingloveyin915
|

ahpoo
|
tingloveyin915 發表於 18-4-30 17:37

甘我可能係咼我三十幾甘快甘有咩辦法改善
Mrs.YeungMeh
|
我係小腿風濕痛
(我好年輕已經有風濕,細個成日洗腳唔抹腳)
|
ahpoo 發表於 18-4-30 18:11

我讀小學巳經有,細個真係痛到喊,大個用過好多油查都冇用,最後家姐到新加玻旅行,買左呢支比我,居然查完好快冇事,所以家姐一有朋友去開就幫我買

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
Mrs.YeungMeh 發表於 18-4-30 18:35
我係小腿風濕痛
(我好年輕已經有風濕,細個成日洗腳唔抹腳)

我係天氣潮濕同就黎落雨/巳經落雨就會痛
rebeccalin
|
ahpoo 發表於 18-4-30 18:11

幾年前我都有風濕,就來落雨嗰幾日膝頭和腰都酸痛,後來針灸+熏艾,加上每個月都煲兩三次老黃瓜扁豆赤小豆湯,宜家改善左好多。以前真係企係度洗碗都要分兩次,中間要抖一陣先可以洗碗
funbi0816
|
tingloveyin915 發表於 18-4-30 18:41
我讀小學巳經有,細個真係痛到喊,大個用過好多油查都冇用,最後家姐到新加玻旅行,買左呢支比我,居然查 ...

呢支堅係好得
lytcalbee
|
tingloveyin915 發表於 18-4-30 18:41
我讀小學巳經有,細個真係痛到喊,大個用過好多油查都冇用,最後家姐到新加玻旅行,買左呢支比我,居然查 ...

請問幾錢一支?另香港未有賣嗎?想買比媽媽用,謝回覆!
lytcalbee
|
funbi0816 發表於 18-4-30 21:14
呢支堅係好得

香港有得賣嗎?謝回覆!
funbi0816
|
lytcalbee 發表於 18-4-30 22:00
香港有得賣嗎?謝回覆!

無啊,我都係淘寶網代購,落咗兩支都正貨。
lytcalbee
|
funbi0816 發表於 18-4-30 22:01
無啊,我都係淘寶網代購,落咗兩支都正貨。

有link嗎及多少錢一支呀?買比媽媽用的,煩回覆。謝!
funbi0816
|
lytcalbee 發表於 18-4-30 22:14
有link嗎及多少錢一支呀?買比媽媽用的,煩回覆。謝!

【【新加坡正品特产直购】冯满记千里追风油约50ml】http://m.tb.cn/h.WCoP2Ni 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥Wgpi0HupbCI¥后打开(emoji)手淘(emoji)
lytcalbee
|
funbi0816 發表於 18-4-30 22:17
【【新加坡正品特产直购】冯满记千里追风油约50ml】http://m.tb.cn/h.WCoP2Ni 点击链接,再选择浏览器打开 ...

非常感謝!
|
lytcalbee 發表於 18-4-30 21:55
請問幾錢一支?另香港未有賣嗎?想買比媽媽用,謝回覆!

我見fb有代購的,但要百幾蚊一支,不過佢堅有用
lytcalbee
|
tingloveyin915 發表於 18-4-30 22:47
我見fb有代購的,但要百幾蚊一支,不過佢堅有用

多謝你呀!我會叫人幫我塗
算死草
|
ahpoo 發表於 18-4-30 17:35
我呢兩日膝頭好痛,你地有無?我想知自己呢d係咪風濕?

風濕腳準過天文台
waynewon
|
去買原粒白胡椒,乾鑊炒熱佢,放入魚袋再用毛巾包住,微熱咁敷患處,會有幫助,
yuensiu
|
我老公又係最近落雨背脊/腰位又痛過,真係似風濕,一落雨又嚟。
屋企都有支呢d,又係新加坡買不過唔同牌子。叫佢今晚試下先。
funbi0816
|
yuensiu 發表於 18-7-13 09:55
我老公又係最近落雨背脊/腰位又痛過,真係似風濕,一落雨又嚟。
屋企都有支呢d,又係新加坡買不過唔同牌子。 ...

煲吓啲去濕湯料