阿仔話衛斯理好睇

hellohelloruby
|
我乘機叫佢去圖書館借小說睇,我係佢年紀都睇好多,不過而家唔記得晒lor
最仲要係睇書,好過打機
chuiyeebird
|
我唔識欣賞
蝦碌媽咪
|

對呢啲劇種(小說)冇興趣
lovececing
|
一聽到配音已經冇咩心機追
tsung
|
衛斯理系統嘅小説好好睇
貪靚媽
|
我以前狂煲亦舒,煲到中文攞A,利申未身不是尖子。衞斯理文筆一様流暢,用詞精準,好好睇。
mei524
|
回覆 貪靚媽 的帖子

嘩!你好叻呀,我一睇書就頭痛
tingtingalex
|
電視劇啲女仔拋胸,故事都可以接受,根本就唔洗拋胸出來。
hohoho36
|
我仔都話好好睇,又係話要買書睇,但我唔覺好睇!
bufferzone
|
書好睇,讀書時差不多買齊一套
不過拍成電影就冇興趣
Mrs.Kangaroo
|
我都有睇过下,都几中意。
plumtree
|
tingtingalex 發表於 18-5-1 07:28

鬼咩,原來王晶有份㗎嘛。咪個個女人都心口大大,賣肉囉。
jtw_ki
|
小說好睇,但套劇好難睇改到亂七八糟
davywm    發表於 18-9-5 14:36
Ytfc
|
貪靚媽 發表於 18-5-1 06:19
我以前狂煲亦舒,煲到中文攞A,利申未身不是尖子。衞斯理文筆一様流暢,用詞精準,好好睇。
...

我都係,其他科全部僅僅合格,只有中文有好成績,靠呢科先升到中六
swanmonki
|
hohoho36 發表於 18-5-1 07:31
我仔都話好好睇,又係話要買書睇,但我唔覺好睇!
借圖書館
Poyau
|
tsung 發表於 18-5-1 06:14
衛斯理系統嘅小説好好睇

Poyau
|
tingtingalex 發表於 18-5-1 07:28

幕前玩家
|

讀中學時我地學校的圖書館唔大,倪匡衛司理同原振俠系列其實唔齊嘅,我同啲同學借咗之後輪住睇,有時仲要爭添
要影像化倪匡的天馬行空確係唔容易...王晶呢套我好辛苦咁頂咗一集,越睇越忿怒,改編得差之餘啲主要演員真係無小說角色的神韻,仲要聽啲極難聽的配音,搞到死氣沉沉咁

arron媽
|
我覺得衛斯理總係開頭好好睇, 但虎頭蛇尾, 次次睇完我都會爆句粗口。試過五次左右, 唔再睇佢。
都係鍾意古龍, 由頭好睇到尾。
hippoo
|

高小睇衛斯理嗎?

入門邊幾本推介?

會唔會有少少成人情節?