集運公司黑名單

Gracenbb
|

後續: 上次簽收錯事件最後已解決,今穫連續兩次派漏我件野,suppose 運送第二日會收到,第1次我都算,今次又係,我約好晒聽日俾人,追問先知原來又派漏,仲要說荃灣倉已關門冇辦法要星期一先有,不負責任!

大家話我開唔開名好?

kit7266
|
對下集運地址有無錯?

Gracenbb
|
kit7266 發表於 18-5-1 00:18
對下集運地址有無錯?

冇錯架,同佢地對過都話正確
小公主豬媽
|
你之前有冇用過,會唔會真係寫錯左集運收貨地址
yungstepally
|
咁大穫?邊間呀?
Gracenbb
|
小公主豬媽 發表於 18-5-1 00:19
你之前有冇用過,會唔會真係寫錯左集運收貨地址

第一次用,地址對過完全正確
Gracenbb
|
yungstepally 發表於 18-5-1 00:20
咁大穫?邊間呀?

唔開名住,過兩日再搞唔清楚先
peonica
|
叫賣家追快遞俾簽收單圖片,如果係嗰間集運收,再追集運。

試過派錯左第二間集運簽收埋,同賣家講,之後快遞再派返啱。
kit7266
|
Gracenbb 發表於 18-5-1 00:18
冇錯架,同佢地對過都話正確

邊間?
|
我之前都試過類似既情況,我問番間淘寶店要番張waybill,叫佢影張相黎睇,睇番係咪真係簽收左同埋邊個簽收,之後再比番集運公司睇,佢用左兩日時間去搵,最後真係搵番

你有冇試過問番淘寶店?
Gracenbb
|
yungstepally 發表於 18-5-1 00:22
我之前都試過類似既情況,我問番間淘寶店要番張waybill,叫佢影張相黎睇,睇番係咪真係簽收左同埋邊個簽收 ...

我有問呀,賣家幫我揾快遞公司,叫我等
Gracenbb
|
peonica 發表於 18-5-1 00:21
叫賣家追快遞俾簽收單圖片,如果係嗰間集運收,再追集運。

試過派錯左第二間集運簽收埋,同賣家講,之後快 ...

好的,我追賣家揾簽收圖俾我先,唉,唔知要搞幾耐
zhouzhouBB
|
雖然順豐貴少少, 至少可以追查到
Gracenbb
|
yungstepally 發表於 18-5-1 00:22
我之前都試過類似既情況,我問番間淘寶店要番張waybill,叫佢影張相黎睇,睇番係咪真係簽收左同埋邊個簽收 ...

想問一下如果第二間簽收錯,會俾返個件快遞重新派?
Gracenbb
|
zhouzhouBB 發表於 18-5-1 00:28
雖然順豐貴少少, 至少可以追查到

唉,之前未試過發生過,第一次用呢間就咁,仲要連續兩次,真係唔知快遞有問題定集運有問題
|
Gracenbb 發表於 18-5-1 00:28
想問一下如果第二間簽收錯,會俾返個件快遞重新派?

係架!
我當時既情況同你都幾似,真係咁岩有兩間集運公司在同一個地區同一座大廈,真係比對面間野簽收左(當時佢係咁解釋),最後搵番比我囉
Gracenbb
|
yungstepally 發表於 18-5-1 00:33
係架!
我當時既情況同你都幾似,真係咁岩有兩間集運公司在同一個地區同一座大廈,真係比對面間野簽收左( ...

唉!好麻煩搞左幾耐先揾得返呀?
c.vieri
|
等開名
|
Gracenbb 發表於 18-5-1 00:35
唉!好麻煩搞左幾耐先揾得返呀?

係呀!搞左好耐,仲要同國內人溝通,真係好燥
搞左好幾日架
Gracenbb
|
yungstepally 發表於 18-5-1 00:51
係呀!搞左好耐,仲要同國內人溝通,真係好燥
搞左好幾日架

我有一件應該聽日會到,搞到我好怕又收唔到,希望唔好連中三元